HP lanceert de eerste all-in-one Workstation van 27 inch

De Amerikaanse fabrikant zorgt voor opschudding met een nieuw soort grafisch station. Net als de alles-in-een pc, zijn alle componenten van de Workstation Z1 verborgen achter het scherm van 68 cm. Een LED scherm dat 1 miljoen kleuren vertoont.

post-image-3

De workstations, die zich richten op de sectoren design, engineering, grafische vormgeving of medische boodschappendiensten, zijn geëvolueerd van towers naar portables, om nu uit te komen in een versie die men kan omschrijven als "The power without the tower".

Het meest opvallende is echter wat er binnenin zit. Het scherm wordt geopend zoals de motorkap van een wagen, en toont dan alle volledig ingekapselde componenten, die volledig verwisseld kunnen worden zonder een enkele vijs. De vervanging of upgrade van de grafische kaart, ECC, harde schijf, ventilator of andere geschiedt met een simpele klik. De Xeon processor en de Graphics Pro 3D kaart behoren tot het pakket. Het werkstation heeft een ISV certificering en 3 jaar waarborg.

De Workstation zal in april uitkomen in België. De beginprijs (in de VS) bedraagt 899 dollar. Het is geen aanraakscherm (wat voor de volgende versies wel het geval zou moeten zijn), en het kan niet gedraaid worden om van landschap naar portret modus te gaan. Een beperking als gevolg van het koelsysteem.

Show More
Back to top button
Close
Close