Polycom verwacht meer toegevoegde waarde van zijn partners

De specialist in videopresence in het bijzonder en de UC in het algemeen, Polycom, wil zijn partners overtuigen om hun kennis in dit steeds technischer wordende domein aan te scherpen. Een interview met Chretien Van der Aa, de nieuwe Country Manager Benelux belast met de partnerstrategie.

post-image-3

Chretien Van der Aa gaat uit van de vaststelling dat het kennisniveau van het kanaal absoluut de hoogte in moet. En dan vooral wat gecombineerde vaardigheden betreft, bijvoorbeeld om oplossingen te kunnen implementeren waarbij Polycom en Link van Microsoft betrokken zijn.

De minder technische partners moeten in de toekomst dus  opteren voor meer opleiding of voor partnerschappen met collega`s. "De partners die elkaar vaak als concurrent beschouwen, moeten leren te delen. Omdat de oplossingen zo complex zijn, moeten de partners open staan voor samenwerking want het beheer van voice, beeld en infrastructuren is zeer ingewikkeld".

In de nabije toekomst is Polycom er dus op voorbereid minder partners te zien. "Maar ook nieuwe partners, dringt Chretien Van der Aa aan: met een nieuw profiel, en een grote toegevoegde waarde". En dat zou zowel opgaan voor de grote als de kleine partners.

Voor 2012 heeft Polycom Belux zijn partnerschap met Belgacom op vlak van visuele communicatie nog versterkt. De andere grote partners zijn IBM, Microsoft en Easynet. Avaya en Siemens hebben het statuut van Alliance partners die open staan voor samenwerking wanneer de kans zich voordoet.

Nog altijd op basis van een indirect model werkt Polycom in Tier2 modus met de verdelers Westcon Imago en Go telecom. Maar de grootste partners kunnen rechtstreeks onderhandelen met de fabrikant.

Het certificatieprogramma, dat drie niveaus telt, zou geen grote wijzigingen moeten kennen in de volgende maanden, maar de vereisten zouden wel strenger worden.

De Specialized Product Certification, die draait rond de producten, valideert de technische expertise van de partner. Een trapje hoger is er de Gold Certified partner die moet kunnen bewijzen dat hij een brede kennis heeft van de "Unified Collaborative Communications" technologieën in de productcategorieën die hij voert. En tot slot is er de Platinum Certified Partner: die moet in staat zijn om alle Unified Collaborative Communications oplossingen te implementeren. Globaal genomen legt Polycom eigenlijk nu meer de nadruk op de competenties die men moet hebben bij installatie en implementatie.

Zoals verleden jaar beloofd beschikt Polycom nu over een bureau in België.

Show More
Back to top button
Close
Close