Binnenkort tablets aan 200 of 300 euro?

Analisten voorspellen een "vloot" tabletten aan 200 tot 300 dollars. Bedragen die, wanneer men rekening houdt met de BTW, in euro`s zouden moeten veranderen op ons grondgebied. Maar welke tablets maken de meeste kans?

post-image-3

Een van de kandidaten voor de "big deal" is de online winkel Amazon, waarvan de Android tablet in oktober uitkomt. De prijs ervan zou rond 299 dollar draaien, wat 200 minder is dan de startprijs van de iPad2.

Maar Amazon zal wel het voordeel hebben van een contentaanbod zonder gelijke. En het is met die content, veel meer dan de tablet zelf, dat Amazon verwacht belangrijke inkomsten te genereren.

Bob O`Donnell, analist bij IDC, stelt vast dat Amazon en Apple een gelijkaardig ecosysteem hebben, gevoed door muziek, films, video en boeken. Het is trouwens daar dat Amazon een voorsprong neemt op de andere leveranciers van Android tablets.

Een van de andere nieuwkomers in het Android universum is de IdeaPad (7 inch) van Lenovo aan 199 dollar. Maar men weet dat dit merk momenteel geen producten voor de eindgebruiker verkoopt in België. De overname van het Duitse Medion zou echter zijn doorbraak in Europa kunnen bespoedigen.

De Samsung Galaxy Tab -momenteel niet beschikbaar in België omwille van patentbetwisting- is van 600 naar 280 dollars gezakt in minder dan een jaar tijd. Hij zal vervangen worden door de Tab 7.7 die op de IFA in Berlijn voorgesteld werd. Maar die zou wel bijna 800 dollar kosten!

Want tablets aankondigen tussen de 200 en 300 dollar brengt grote problemen mee voor de fabrikanten die enkel met de hardware winst kunnen maken, en niet al te veel kunnen rekenen op inkomsten uit een App Store. Daar heeft Amazon dus een serieus voordeel.

Show More
Back to top button
Close
Close