Mobiele apparaten steeds kwetsbaarder

Het percentage geïnfecteerde Android-malware zou zijn gestegen met 400% in één jaar. In een wereldwijde studie over mobiele security, onthult Juniper Networks dat mobiele apparaten blootgesteld zijn aan een recordaantal security-bedreigingen.

post-image-3

De studie geeft aan dat malware die Android viseert, met 400% is toegenomen, alsook de Wi-Fi-aanvallen. 

In een tijd waar de smartphones de PC’s dreigen te overvleugelen, richten cybercriminelen zich meer en meer op mobiele apparaten.

40% van het personeel van grote bedrijven zeggen dat smartphones grote beveiligingsrisico’s inhouden.

De voornaamste conclusies van het rapport genaamd “Malicious Mobile Threats Report 2010/2011” zijn verontrustend: het voornaamste kanaal voor de verspreiding van malware zijn de downloads van applicaties op de verschillende “App Stores”. De mobiele apparaten zijn ook meer en meer gevoelig voor aanvallen via Wi-Fi. En 17% van de infecties worden veroorzaakt door Trojan horses in SMS’jes, waardoor ongevraagd SMS’jes worden verstuurd naar betaalnummers.

20% van de tieners zegt dat ze reeds ongepaste of expliciete content met een mobiel toestel hebben verstuurd. En tot slot: het aantal malware-aanvallen tegen Android is sinds de zomer met 400% toegenomen.

Het rapport beveelt daarom de consumenten aan om een antivirusoplossing te installeren, een persoonlijke firewall en een sterk wachtwoord te gebruiken. Bedrijven worden aangeraden een VPN-netwerk te gebruiken, de tracking-, cleaning-, opslag- en herstelfuncties te centraliseren alsook de remote backup voor verloren en gestolen toestellen. Ook wordt bedrijven de tip gegeven om sterke PIN- en andere paswoorden te gebruiken.

Show More
Back to top button
Close
Close