Acronis zet in op de lente

Het Benelux-filiaal van Acronis, gevestigd in België, heeft in december een support-programma opgezet, dat in mei zal gevolgd worden door nog een nieuw programma. Het aanbod aan retail-producten begint te groeien.

post-image-3
Het team bestaat nu uit 6 personen. Zo werd er een verantwoordelijke Inside Sales gevonden, alsook een nieuwe Account Partner Manager voor Nederland. Deze laatste startte in zijn functie op 1 april.

Tech Data, dat reeds actief is in België, is dat nu ook in Nederland. Portland en Altimate ondernemen nu meer actie in de Benelux, terwijl Easy Computing vervangen werd door ABC Software.

In drie jaar tijd, groeide het Acronis kanaal zienderogen: “We zitten nu aan 500 partners. Wat we nu willen doen, is onze relaties verder uitbouwen en vooral de competenties van onze resellers in onze producten vergroten,” aldus Dirk Raeymaekers.

De onderneming werkt nu aan de oprichting van een nieuw partnerschapprogramma dat in mei zal worden voorgesteld.

In afwachting zijn de certificeringen gebaseerd op gegenereerde inkomsten, maar ook op gevolgde opleidingen. “We hebben nu meer opleidingen in de verkoop en de virtualisatie,” luidt het. De Acronis Academy biedt ook Engineer-opleidingen, en het aanbod zal zich snel uitbreiden. Momenteel zijn de opleidingen gratis…

In afgelopen december, introduceerde Acronis België reeds zijn “Channel Partner Support Programma”, dat het kanaal support op maat biedt.

Acronis kondigt ook de terugkeer aan naar de detailhandel. De tijd dat er slechts één backup-pakket was voor het grote publiek is voorbij en de consumenten vormen nu één grote markt. Er staan 3 oplossingen op de agenda. Acronis verkoopt ook een online backup-dienst voor het grote publiek en de Disk Director Home beheert de schijven en partities op zo’n manier dat de data niet wordt beïnvloed.
Show More
Back to top button
Close
Close