GFI  gelooft in Luxemburg

GFI, een grote Europese speler op de markt van de IT-diensten, heeft 2,9 miljoen euro betaald voor de overname van Arès, gevestigd in Frankijk en Luxemburg.

post-image-3
GFI speelt zo de kaart van de externe groei uit en verdubbelt in één klap zijn positie op de Luxemburgse markt. In de praktijk behoudt GFI 404 van de 457 medewerkers in Frankrijk en 29 medewerkers in Luxemburg. Voor GFI Luxemburg verdubbelt deze overname concreet het personeelsbestand, dat groeit van 30 naar 60 medewerkers. Deze worden geïntegreerd in de huidige Belux-structuur van GFI.

De overname van Arès moet GFI de gelegenheid geven om zijn dienstenportefeuille op de Luxemburgse markt uit te breiden, en zo ook “Infrastructure Service” te kunnen bieden, bovenop het bestaande aanbod “Training” en “Application Services”. Voor Pascal Meyers, Managing Director GFI Benelux, “geeft deze overname GFI de mogelijkheid om een kritische massa op te bouwen in Luxemburg.”
 
GFI beschrijft de activiteiten van Arès als complementair aan de zijn. Zijn klantenportefeuille dikt aan met namen als de European Investment Bank (EIB) in Luxemburg, de APHP (vereniging van 44 openbare ziekenhuizen van Parijs), het Franse ministerie van Defensie, de “Direction Générale de l’Aviation Civile” (DGAC), Total, Bayer en Aramice.
 
Voor 2011 – het jaar van de integratie van Arès –  verwacht de groep een omzet van ongeveer 28 miljoen euro voor de overgenomen activiteiten. In 2012 wordt de lat ingesteld op 32 miljoen euro.
Show More
Back to top button
Close
Close