Levering van iPad 2 in gevaar door aardbeving in Japan?

De iPad 2 van Apple zou een onverwacht slachtoffer kunnen zijn van de aardbeving in Japan. Om de tablet te kunnen fabriceren, zijn Japanse componenten vereist. Volgens kenners zijn de huidige gebeurtenissen de oorzaak van problemen bij de fabricatie en de verzending.

post-image-3
Het Japanse drama deed zich net voor toen Apple de leveringen van de iPad 2 wilde opvoeren als gevolg van de sterke Amerikaanse vraag. Volgens het studiebureau iSuppli zijn vooral de kritische onderdelen zoals het electronische kompas van de tablet, de batterij (ook in China vervaardigd), het geheugen en het glas dat als scherm gebruikt wordt, een probleem.

Terzelfdertijd werd de lancering van de iPad uitgesteld in Japan.
Eén van de punten die het meest zorgwekkend worden geacht, is het tekort aan NAND-geheugen. In Tokio, waar 40% van de wereldwijde productie van deze geheugens plaats vindt, heeft Toshiba de productie stilgelegd. Specialisten schatten dat het tekort aan deze componenten zich pas binnen een maand of twee zal laten voelen, en dat het wel eens voor problemen zou kunnen zorgen bij de release van de nieuwe iPhone.

Apple zal echter niet het enige getroffen bedrijf zijn. Volgens Brian White, analist bij Ticonderoga zal de ramp in Japan “elke onderneming treffen in zijn leveringtermijnen.” Hij denkt daarbij vooral aan Asus en Acer, en aan  de kleine merken die niet over dezelfde grote netwerken beschikken, noch over dezelfde drukkingsmiddelen op de leveranciers.
NAND-leveranciers zijn tot slot niet legio. Naast Toshiba zijn de belangrijkste fabrikanten Samsung, Hynex en Micron.
Show More
Back to top button
Close
Close