Cyber Security Management behaalt ISO/IEC 27001:2022 certificering

De leverancier van cyberbeveiligingsdiensten heeft aangekondigd dat het de nieuwste versie van de internationale norm voor informatiebeveiligingsbeheer heeft behaald voor de distributie, implementatie en ondersteuning van cyberbeveiligingssoftware en consultancydiensten.

post-image-3
Cyber Security Management is nu gecertificeerd volgens ISO/IEC 21007:2022, de nieuwste versie van de internationaal erkende norm voor informatiebeveiligingsbeheer. 
Deze internationale norm specificeert de vereisten voor het opzetten, implementeren, onderhouden en verbeteren van een beheersysteem voor informatiebeveiliging (ISMS). 

De ISO 27001-certificering, die 3 jaar geldig is, is ook de maatstaf om te beoordelen of een entiteit voldoet aan de toekomstige NIS-2-wet, die de Europese NIS2-richtlijn (Network and Information Security), die op 14 december 2022 werd aangenomen, omzet in Belgisch recht. 
Deze richtlijn heeft tot doel een gemeenschappelijk hoog niveau van cyberbeveiliging in de hele Europese Unie te garanderen.

Cyberbeveiliging is een domein dat voortdurend evolueert en van cruciaal belang is in onze moderne digitale samenleving. 

Uit de onlangs gepubliceerde Risicobarometer van verzekeringsmaatschappij Allianz blijkt dat cyberincidenten zoals ransomware-aanvallen, datalekken en IT-storingen voor het derde achtereenvolgende jaar de grootste zorg zijn voor bedrijven wereldwijd in 2024. Het waarborgen van informatiebeveiliging is dus een van de primaire verantwoordelijkheden van serviceproviders en integrators van cyberbeveiligingsoplossingen zoals CSM.

"Internationale normen, zoals ISO/IEC 27001, bieden richtlijnen en maken onafhankelijke verificatie door derden mogelijk. Deze certificering is het bewijs dat we voldoen aan de voorgeschreven normen en dat we in staat zijn om dit aan te tonen", zegt Peter Braem, CEO van Cyber Security Management.
 
Show More
Back to top button
Close
Close