Orange Belgium, leider in supersnel internet

De telecomoperator is de eerste provider in België die een gigabitnetwerk aanbiedt aan Belgische burgers dankzij zijn "Hybrid Fiber Coaxial"-netwerk. En het ligt al op koers naar 10 Gbps internet!

post-image-3
Na de krachtenbundeling met operator VOO afgelopen juni, de ondertekening van een langetermijnovereenkomst met Wyre (een joint venture tussen Telenet en Fluvius) en de lancering van zijn "Lead the Future"-strategie, zet Orange Belgium de eerste stap in zijn industriële project. 
Zes maanden eerder dan gepland is de operator de eerste telecomprovider in België die een nationaal gigabitnetwerk aanbiedt, waardoor Belgische burgers kunnen genieten van zeer snelle breedbandsnelheden tot 1 Gbps op zijn krachtige HFC-netwerk (Hybrid Fiber Coaxial).

België bij de eerste landen in Europa die met snelheden van 1 Gbps kunnen surfen 

Dankzij de modernisering van het HFC-netwerk (Hybrid Fiber Coaxial) van VOO en de overeenkomst met Wyre kan Orange Belgium nu al de titel van gigabitnetwerkkampioen opeisen voor de B2C-, B2B- en wholesalemarkten. 
Het vaste gigabitnetwerk is beschikbaar voor 95% van de Belgische huishoudens, waarmee België een voortrekkersrol vervult in het "Digital Decade"-programma, waarmee de Europese Unie zich tot doel heeft gesteld om tegen 2030 iedereen te voorzien van 1 Gbps snelheid.

Bovendien blijft Orange Belgium, dankzij eigen investeringen en subsidies van de federale overheid en het Waalse Gewest, zijn HFC-netwerk moderniseren en de snelheid van 1 Gbps uitbreiden naar landelijke gebieden. 
Het is de bedoeling om tegen eind 2025 nog eens 100.000 gezinnen in aanmerking te laten komen voor de 1 Gbps-snelheid. 

Voor de rest van de bevolking die nog geen toegang heeft tot breedbandconnectiviteit, lanceert Orange Belgium in 2024 een satellietverbinding van de nieuwe generatie. Deze twee initiatieven maken deel uit van een strategie om de digitale kloof te verkleinen en breedbandconnectiviteit te bieden, zelfs op de meest afgelegen locaties.

Op weg naar 10 Gbps-technologie voor alle klanten

Tegelijkertijd streeft Orange Belgium naar een breedbanddienst van 10 Gbps in het hele land door de ontwikkeling van glasvezel in zijn HFC-netwerk en de toepassing van de nieuwste DOCSIS-standaarden. 
Om het toenemende internetverkeer aan te kunnen en de best mogelijke klantenervaring te garanderen, is het bedrijf van plan om tegen 2040 tot 66% van zijn netwerk te voorzien van FTTP (Fiber To The Premises).

Om deze visie werkelijkheid te laten worden, zal de operator in het eerste kwartaal van 2024 een FTTP-test uitvoeren in de grootstedelijke gebieden van Luik en Brussel (Elsene) voor ongeveer 12.000 huishoudens. Het doel is om in 2040 75% van de nationale footprint te voorzien van end-to-end glasvezel, dankzij een combinatie van VOO's FTTP-netwerk (66%) en wholesaletoegang tot Wyre's FTTP-netwerk.

"Ons Hybrid Fiber Coaxial-netwerk biedt nu snelheden van 1 Gbps, 6 maanden eerder dan oorspronkelijk gepland. Dankzij de HFC-technologie kunnen we een 1 Gbps-verbinding bieden aan 95% van onze klanten in het hele land. Om ons voor te bereiden op de toekomst testen we actief multi-gigabitsnelheden op het HFC-netwerk en lanceren we 10 Gbps XGS-PON-glasvezelpilootprojecten in Brussel en Wallonië", zegt Philippe Toussaint, Chief Technology Officer Fixed & Mobile Network bij Orange Belgium & VOO.
 
Xavier Pichon, Chief Executive Officer van Orange Belgium, concludeerde: "Orange Belgium is de eerste telecomoperator in België die een nationaal gigabitnetwerk aanbiedt, 6 maanden vroeger dan gepland. Door in heel België supersnelle oplossingen te garanderen, ook in de meest geïsoleerde gebieden, dragen we actief bij aan het verkleinen van de digitale kloof en maken we connectiviteit van hoog niveau toegankelijk voor iedereen".
 
Show More
Back to top button
Close
Close