Ricoh België "Top Employer 2024

De specialist in printoplossingen heeft het Top Employer 2024 certificaat ontvangen. Deze titel beloont de beste en meest aantrekkelijke werkgevers op de arbeidsmarkt.

post-image-3
Ricoh België is een "Top Employer 2024" geworden, een titel die de beste en meest aantrekkelijke werkgevers op de arbeidsmarkt beloont. 
Om deze certificering te behalen, moet het bedrijf voldoen aan een aantal beoordelingscriteria, te beginnen met het aantonen van haar engagement voor een betere werkwereld door middel van een mensgericht personeelsbeleid. 

Het Top Employers Institute, dat meer dan 2300 organisaties in 122 landen heeft gecertificeerd, beloont bedrijven op basis van een onderzoek naar best practices op het gebied van human resources. 
Het onderzoek bestrijkt 6 HR-gebieden: mensenstrategie, werkomgeving, talentacquisitie, leren, welzijn, diversiteit en inclusie.
 
Volgens het Top Employers Institute behaalde Ricoh België een relatief hoge score voor de volgende activiteiten in het bijzonder:
 
- Telewerkbeleid: om telewerken mogelijk te maken, heeft Ricoh een duidelijk beleid. Werknemers mogen twee dagen per week thuiswerken en moeten de andere leden van hun team één dag per week op kantoor ontmoeten om contact te houden.
 
- Inwerkprocedure: alle nieuwe collega's ondergaan een inwerkprocedure die tussen de drie en zes maanden duurt (afhankelijk van de functie en ontwikkeling). Nieuwkomers krijgen een training, worden begeleid door andere medewerkers en hebben minstens een keer per week een follow-upgesprek. Ze hebben ook een mentor aan wie ze vragen kunnen stellen.
 
- Initiatieven van werknemers: van een gratis griepprik tot een sinterklaasfeest, een ontbijt over eerlijke handel of een festival waarvoor ook familieleden worden uitgenodigd. Ricoh organiseert elke maand minstens één zo'n evenement voor haar werknemers.
 
- Focus op welzijn: verschillende van deze initiatieven richten zich op mentale gezondheid. Dit zijn bijvoorbeeld yogasessies (online) of een workshop over gezonde voeding met een voedingsdeskundige. Ricoh hecht ook veel belang aan het recht om de verbinding te verbreken. De Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO) van het bedrijf bepaalt bijvoorbeeld dat niemand e-mails mag beantwoorden na werktijd of tijdens vakanties.
 
Een moderne werkomgeving

Een bedrijf dat gecertificeerd is als "Top Employer" biedt zijn werknemers een moderne en efficiënte werkomgeving. Het geeft mensen toegang tot de juiste tools en technologieën voor een optimale samenwerking. 
Daarom heeft Ricoh besloten haar kantoren opnieuw in te richten met meer open ruimtes en faciliteiten die van de werkplek een hub maken waar teams samenkomen om ideeën uit te wisselen en samen te werken.
 
Inclusie en duurzaamheid zijn twee andere belangrijke thema's bij het behalen van de Top Employer certificering. Op het gebied van inclusie en diversiteit bevordert Ricoh een gezonde mix van werknemers met verschillende achtergronden en nationaliteiten. Bij de werving geeft het bedrijf ook prioriteit aan de vaardigheden en competenties van kandidaten. Tot slot voldoet Ricoh op het gebied van duurzaamheid ruimschoots aan de eisen van het Top Employers Institute. Een goed voorbeeld hiervan is de jaarlijkse MVO-maand, waarin milieubewustzijnsactiviteiten zijn opgenomen.

De Top Employer certificering is niet alleen een mooie erkenning, het is ook een indicator die Ricoh België toelaat om te blijven evolueren. 
Het bedrijf heeft al een aantal verbeteringen geïdentificeerd waaraan het op korte, middellange en lange termijn zal werken met het oog op de bevestiging van het Top Employer certificaat in de komende jaren.
 
"Deel uitmaken van het selecte groepje Top Employers in België is een troef in de strijd om talent, want het toont aan dat we mensen op de eerste plaats zetten en dat we doeltreffende maatregelen nemen om het welzijn van onze werknemers te garanderen. Bovendien maakt deze erkenning deel uit van de diensten die we onze klanten aanbieden om hen te helpen een betere werkomgeving te creëren. Gelukkige werknemers zijn gemotiveerder en geven hun enthousiasme automatisch door aan onze klanten," vat Ingrid Gonnissen, CEO van Ricoh België & Luxemburg, samen.
 
Show More
Back to top button
Close
Close