NTT Data wint contract van €13 miljoen

Het IT-dienstenbedrijf heeft een belangrijk contract getekend voor de ontwikkeling van een innovatief Europees systeem dat pandemieën moet voorkomen. Het ATHINA-project wordt gepromoot door het Europees Gezondheidsagentschap en de European Health Emergency Response Authority.

post-image-3
NTT Data zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van een project gericht op het creëren van een geavanceerd technologisch systeem voor de detectie en preventie van pandemieën.
Met het initiatief, dat wordt gepromoot door het Europees Gezondheidsagentschap en de European Health Emergency Response Authority, is een investering gemoeid van meer dan 13 miljoen euro over een initiële periode van drie jaar.
 
Het nieuwe ATHINA-platform zal worden ontworpen om "de capaciteit van Europa te versterken om grensoverschrijdende noodsituaties op gezondheidsgebied te voorkomen, op te sporen en er snel op te reageren, met de nadruk op de identificatie en preventie van pandemieën".
Het zal worden ontwikkeld door een consortium van bedrijven, geleid door NTT Data en inclusief Netcompany-Intrasoft, met meer dan 50.000 geschoolde werknemers en IQVIAT-expertise. 

Het nieuwe inlichtingensysteem, gefinancierd door de EU, zal een ongekende hoeveelheid gegevens over de volksgezondheid en de toeleveringsketen aanboren. "Het systeem zal in staat zijn om sneller informatie en actiegericht bewijsmateriaal te leveren over potentiële bedreigingen voor de wereldgezondheid. De belangrijkste functies zijn het bewaken, opsporen, analyseren en prioriteren van bedreigingen, het identificeren van beschikbare tegenmaatregelen en het bieden van reactiemogelijkheden, om zo bij te dragen aan de opbouw van een sterkere Europese Gezondheidsunie".
Het doel van het project is om Europa beter in staat te stellen om ernstige grensoverschrijdende bedreigingen van de gezondheid te voorkomen, op te sporen en er snel op te reageren. 

"Technologie biedt ons de mogelijkheid om beter te reageren op belangrijke uitdagingen als een pandemie of een ander CBRN-risico (nucleair, radiologisch, biologisch of chemisch). Dit project zal bijdragen aan de totstandkoming van een sterkere en meer verenigde Europese Gezondheidsunie," aldus Esther Saavedra, hoofd van de gezondheidsaccount van de Europese Commissie bij NTT Data.
 
Show More
Back to top button
Close
Close