Innovatieve projecten uit het C-Lab programma van Samsung

Een aantal start-ups viel op tijdens CES 2024 als onderdeel van het Samsung C-Lab programma. Hier zijn de 23 projecten die de innovatieprijs hebben gewonnen.

post-image-3
Op CES 2024 onthulde Samsung de nieuwste projecten in zijn "C-Lab"-programma. Van 9 tot 12 januari zullen niet minder dan 15 C-Lab start-ups en projecten te zien zijn in de Venetian Expo in Las Vegas, tijdens 's werelds grootste technologiebeurs.

Sinds de start in 2012 heeft Samsung's C-Lab 872 start-ups en projecten ondersteund, waarvan er 537 samen 1 miljard dollar aan investeringen hebben opgehaald. 
"C-Lab is het bloeiende platform voor start-ups", zegt Pilgyu Jeon, executive vice president en hoofd van het Creativity & Innovation Center bij Samsung. 
"Met 1.000 start-ups en 130.000 bezoekers van over de hele wereld biedt CES een ideale gelegenheid om te laten zien dat deze start-ups een plaats verdienen op het wereldpodium," voegde hij eraan toe.

Start-ups die zijn geselecteerd voor het programma krijgen volledige ondersteuning, waaronder kantoorruimte, ontwikkelingsprogramma's op maat, investeringen en commerciële samenwerkingen met Samsung. 

C-Lab start-ups winnen 23 CES 2024 Innovation Awards
 
Toen de winnaars van de CES 2024 Innovation Awards in november 2023 bekend werden gemaakt, ontvingen C-Lab-projecten een Best of Innovation Award en 22 Innovation Award Honorees. Zestien C-Lab Outside start-ups werden uitgeroepen tot Innovation Award Honorees, één C-Lab spin-off ontving een Best of Innovation Award en vier werden erkend als Innovation Award Honorees.

STUDIO LAB, een startup opgericht in 2021, won de CES Innovation Award voor zijn baanbrekende projecten, waaronder Seller Canvas, een op AI gebaseerde automatiseringsservice voor retailpagina's, en Photo-bot, een commerciële fotografierobot die AI en robotica combineert.
 
Yellosis en DEEPX ontvingen elk een Innovation Award in drie verschillende categorieën. Yellosis creëerde de Cym702 Seat, een slim toilet dat vloeibaar lichaamsafval analyseert, en de Cym702 Circle, een slim toilet dat glucose meet in vloeibaar lichaamsafval in openbare toiletten. Yellosis ontving de CES Innovation Awards in de categorieën "Digital Health", "Smart Cities" en "Product ter ondersteuning van menselijke veiligheid".
 
DEEPX, opgericht in 2018, ontwikkelt AI-chips voor verschillende toepassingen, waaronder objectherkenning, gezichts- en stemherkenning, beeldclassificatie en beeldverbetering op basis van deep learning. Het is het eerste AI-halfgeleiderbedrijf dat de CES Innovation Awards heeft gewonnen in de categorieën 'Embedded technology', 'Robotics' en 'Computer hardware & components'.
 
Show More
Back to top button
Close
Close