Automatisering als antwoord op het tekort aan IT-talent

IoT-gebaseerde ecosystemen zullen de adoptie van 5G en edge computing versnellen. De combinatie van deze technologieën zal bedrijven in staat stellen om in realtime betere beslissingen te nemen. Terwijl automatisering de talentkloof zal helpen dichten.

post-image-3
Een voorspellende analyse van IT-dienstverlener NTT kijkt naar de inspanningen die bedrijven leveren om hun digitale transformatie te versnellen. Volgens de experts zal "the Edge steeds belangrijker worden omdat bedrijven gegevens nodig hebben om hun AI/ML-gebaseerde data-analyseplatforms te voeden". 

Toenemende automatisering die gepaard gaat met tekorten aan talent, computervisie en digital twins worden belangrijke use cases en bedrijven zullen robuuste mogelijkheden aan de rand nodig hebben", zegt Devin Yaung, Senior Vice President, Group Enterprise IoT Products and Services bij NTT.

Tegelijkertijd zal de term 'Dark NOC' zijn intrede doen in het vocabulaire van netwerkspecialisten. 
"Door de snelheid waarmee AiOp zich ontwikkelt, wordt het idee van een volledig geautomatiseerd network operations center (NOC) dat zonder menselijke tussenkomst werkt, een ideaal om te bereiken. 
Als gevolg hiervan zullen netwerkspecialisten de komende maanden proberen AiOps verder te integreren in hun activiteiten, met als doel de netwerkkwaliteit te verbeteren, technici te ondersteunen en infrastructuren te moderniseren. 
 
Hoewel automatisering de kern vormt van het Dark NOC-concept, zal menselijk talent een cruciale rol spelen in het succes ervan. 
Volgens de experts van NTT "moeten netwerkproviders zich richten op bijscholing en ervoor zorgen dat ze technologisch goed voorbereid zijn. Of het nu gaat om het standaardiseren van API's of het optimaliseren van dataprocessen", legt Amit Dhingra, Executive Vice President Network Services bij NTT, uit.
 
In de toekomst zullen netwerkexperts daarom moeten bepalen op welke gebieden automatisering een aanwinst is en op welke gebieden menselijk talent nog steeds een essentiële rol speelt om het netwerk soepel te laten functioneren.
 
Show More
Back to top button
Close
Close