Dynatrace onthult nieuwe Platform Engineering-oplossing

IT-bedrijf lanceert 'Kubernetes Experience', een uitgebreide automatiseringsoplossing voor platform engineers.

post-image-3
In 2026 zal 80% van de grote software engineering organisaties beschikken over platform engineering teams om herbruikbare diensten, componenten en tools voor applicaties te leveren, vergeleken met 45% in 2022", volgens een recent onderzoek van Gartner. 

Dit is de uitdaging voor de nieuwe Kubernetes Experience-oplossing van Dynatrace, die is ontworpen om ontwikkelaars in staat te stellen snel en veilig software van hoge kwaliteit te leveren, zonder de beheerproblemen die gepaard gaan met complexe native cloud-architecturen.
De tool is bedoeld voor zowel experts als beginners en richt zich op organisaties van elke omvang, of ze nu een paar clusters hebben of honderden. 

De tool bevat met name uitgebreide visualisaties en nauwkeurige antwoorden voor het bewaken en optimaliseren van de status, prestaties en beveiliging van clusters, nodes, namespaces en workloads.
De oplossing ondersteunt ook voorspellend onderhoud met geautomatiseerde workflows die gebruikmaken van de causale en voorspellende AI-mogelijkheden van het Dynatrace-platform. Dit maakt het mogelijk om afwijkingen in Kubernetes-clusters te voorspellen en te detecteren door automatisch de hoofdoorzaak te bepalen. 
Deze functies stellen engineers in staat om problemen proactief aan te pakken en te voorkomen.

"De overstap naar Kubernetes heeft ons in staat gesteld om de ontwikkeling van cloud-native applicaties met meer gemak te beheren en te automatiseren," legt Alex Hibbitt, Engineering Director, SRE en Fulfillment bij albelli-Photobox Group, uit. 

"Het Dynatrace-platform werkt naadloos samen met onze Kubernetes-omgeving", vervolgt hij. 
"Het vereenvoudigt onze manier van werken door processen te automatiseren en realtime, AI-gestuurde antwoorden te geven. Dankzij deze functies kunnen onze teams zich richten op innovatie in plaats van op het onderhouden van code en het oplossen van problemen. De nieuwe Kubernetes-ervaring van Dynatrace stelt ons Platform Engineering-team in staat om een veilig en veerkrachtig intern ontwikkelplatform te bieden waarmee onze ontwikkelaars sneller waarde kunnen leveren aan onze klanten."
 
"Met de nieuwe Kubernetes Experience-oplossing van Dynatrace kunnen platformengineers nu hun volledige Kubernetes-omgeving centraal bekijken en beheren. Daarnaast maken ze gebruik van AI-gestuurde reacties en automatisering om problemen proactief te identificeren en op te lossen voordat klanten er last van hebben", legt Steve Tack, SVP Product Management bij Dynatrace, uit. 

Concluderend zou de oplossing platformengineers moeten helpen om de complexiteit die inherent is aan cloud-native softwareontwikkeling te beheren, zodat ze sneller nieuwe softwareversies kunnen maken.
 


 
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close