Hoe het gebrek aan IT-expertise bedrijven beïnvloedt

32% van de organisaties haalt zijn financiële doelstellingen niet door een gebrek aan IT-expertise. Het is een alarmerend cijfer dat de gevaren van het wereldwijde tekort aan IT-vaardigheden benadrukt. Analyse.

post-image-3
Uit een onderzoek van software-uitgever SoftwareOne (Cloud Skills Gap Survey) blijkt dat 98% van de organisaties te kampen heeft met een tekort aan IT-vaardigheden, wat leidt tot een gemiddelde vertraging van 5 maanden bij digitale transformatieprojecten. 

Een derde van de bedrijven beweert dat hun financiële doelstellingen hieronder lijden. De resultaten van dit onderzoek zijn opgenomen in het nieuwe Cloud Skills Gap-rapport, waarin 500 IT-besluitvormers in het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Noord-Amerika en Australië werden ondervraagd.
Het doel van het rapport is te begrijpen hoe het tekort aan cloudvaardigheden IT-teams beïnvloedt en hoe zij van plan zijn het probleem tussen nu en 2024 op te lossen. 

Samengevat geloven bijna alle IT-besluitvormers (95%) dat hun team is getroffen door het tekort aan cloudvaardigheden, terwijl 62% zegt dat hun werkdruk de afgelopen 12 maanden is toegenomen.

Het onderzoek onthult andere gebieden van verwaarlozing: 43% van de respondenten zei dat hun organisatie moeite had om voorop te blijven lopen op het gebied van beveiliging en compliance, 41% had problemen met de prestaties en downtime van applicaties en 38% miste de KPI's om nieuwe innovaties aan het bedrijf te leveren. 
Een derde van de respondenten zei zelfs dat ze gedwongen waren om het gebruik van de cloud helemaal te beperken.

IT-beslissers zijn er echter van overtuigd dat het tekort aan cloudvaardigheden in hun organisatie de komende jaren zal verbeteren, waarbij 87% denkt dat dit binnen de komende vijf jaar zal gebeuren. 

Tot die tijd denken de respondenten dat de sleutel tot succes ligt in het investeren in beheerde cloudservices. Bijna alle respondenten (93%) zijn het erover eens dat deze investering de komende 12 maanden een prioriteit zal zijn. Respondenten zeggen ook dat investeren in managed cloud services de productiviteit wereldwijd waarschijnlijk met 156% zal verhogen.

"Bedrijven die hun digitale transformatie willen versnellen, moeten de kloof op het gebied van cloudvaardigheden dichten. We hebben gezien dat onze klanten sneller innoveren met cloud- en applicatie-expertise, terwijl ze hun risicoprofiel verlagen", zegt Craig Thomson, Senior Vice President Cloud & Application Services, SoftwareOne. 
"Ons onderzoek naar het tekort aan cloudvaardigheden benadrukt de impact van deze situatie. De meerderheid van de organisaties ziet managed cloud services als de sleutel tot het opvullen van het gat, met de mogelijkheid om deze resources te reduceren en tegelijkertijd hun in-house capaciteiten verder te ontwikkelen voor de toekomst."
 
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close