Dell onthult zijn krachtigste workstation ooit

De nieuwe "GenAI Precision" workstations zijn nu uitgerust met AMD Ryzen Threadripper Pro processors. Deze machines zijn op maat gemaakt voor creatievelingen, ingenieurs, architecten en andere professionals die met grote hoeveelheden data werken.

post-image-3
De computerfabrikant lanceert een nieuw Precision 7875 workstation, het meest schaalbare en krachtige ooit ontworpen door Dell Technologies, met AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX-serie processors. 

Deze machine is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van professionals die GPU- of CPU-intensieve workloads moeten uitvoeren. 
Volgens een onderzoek uitgevoerd door Dell 2 werkt ongeveer 70% van de bedrijven aan projecten gebaseerd op generatieve kunstmatige intelligentie. In deze context zijn werkstations meer dan alleen tools: ze worden aanjagers van innovatie voor bedrijven die complexe modellen van generatieve AI willen ontwikkelen voordat ze deze op grote schaal inzetten.
 
Het Precision 7875 workstation is ontworpen voor intensieve werklasten en voldoet aan de behoeften van veeleisende professionele toepassingen dankzij de vele rekenkernen (tot 96) op één socket.
Dit betekent dat de computer ontwikkeling en leren met betrekking tot generatieve AI, Machine Learning en Deep Learning kan ondersteunen. 
Dit maakt het een flexibele tool voor professionals die werken aan toepassingen zoals filmproductie, ontwerpanalyse, simulatie, architectuurvisualisatie, engineering en constructie (AIC).
 
"De Precision workstations van Dell bieden ons de prestaties en betrouwbaarheid die we nodig hebben om onze AI-modellen te bouwen en te verfijnen. Het is een essentieel onderdeel van het IT-raamwerk voor het bevorderen van AI in medisch onderzoek," bevestigt Hooman Rashidi, directeur van PLMI's Center for AI & Data Science bij de Cleveland Clinic. 

Het workstation is gebaseerd op een chassis met voldoende ruimte voor processorkoeling en de toevoeging van een zesde PCIe slot om de uitbreidingscapaciteit te vergroten. 

Voor het eerst heeft het systeem een geïntegreerde Wi-Fi-sleuf die een PCIe-sleuf vrijmaakt. Dit geeft gebruikers meer flexibiliteit om de prestaties van de machine volledig af te stemmen op hun behoeften en werkomgeving.
 
De fabrikant biedt ook een keuze aan grafische opties, waaronder maximaal twee AMD Radeon PRO W7900's van 48 GB, twee NVIDIA RTX 6000-Ada's van 48 GB, 56 TB opslagruimte en 2 TB DDR5-geheugen, met ondersteuning voor NVIDIA AI Enterprise.
 
Dell heeft ook geavanceerde beveiliging geïntegreerd om de betrouwbaarheid te vergroten en vertrouwelijke gegevens te beschermen. Trusted Platform Module 2.0, zelfversleutelende schijven en een afsluitbare behuizing met inbraakdetectie bieden de tools die nodig zijn om gebruikersgegevens veilig te houden.
 
De Dell Precision 7875 is vanaf 5 december verkrijgbaar voor een niet nader genoemde prijs.
Show More
Back to top button
Close
Close