Nieuwe positionering voor Crosscall: focus op bedrijven

De Franse fabrikant van duurzame smartphones wil bedrijven en "alternatieve" consumenten voor zich winnen met een nieuwe mobiele telefoon die de computer wil vervangen in marktsegmenten die gevoelig zijn voor het "verantwoordelijke" argument. Focus op de Stellar-X5, de nieuwe Europese mobiele telefoon die ontworpen is om langer mee te gaan.

post-image-3
Sinds 2009 heeft het Franse bedrijf Crosscall een solide reputatie opgebouwd bij gebruikers die op zoek zijn naar smartphones en tablets die waterdicht, solide en bijzonder duurzaam zijn. 
Tot nu toe heeft het bedrijf toestellen en een heel ecosysteem van accessoires aangeboden aan liefhebbers van extreme sporten (Action-reeks) en veldprofessionals die in moeilijke en veeleisende omgevingen werken (Core-reeks). Deze toestellen hebben al meer dan 4 miljoen gebruikers voor zich gewonnen, waaronder de Franse gendarmerie en politie.

Vandaag maakt Crosscall een radicale paradigmaverschuiving met de lancering van de Stellar-x5. Hoewel het nieuwe vlaggenschip het kenmerkende ontwerp van het merk heeft, luidt het een nieuw assortiment in dat is uitgerust met de nieuwste mobiele technologieën om een breder publiek aan te spreken dat "een meer verantwoordelijke aanpak" wil. 
Met een garantie van 5 jaar, waterdicht en resistent, is het nieuwe model de dunste en lichtste smartphone ooit ontworpen door Crosscall.

De nieuwe positionering van het merk is ontworpen om te reageren op een realiteit in de markt: het aandeel consumenten dat de manier waarop ze consumeren verandert, neemt voortdurend toe. 
Een studie van Statista bevestigt dat "gebruikers hun smartphones langer houden dan een paar jaar geleden, gemiddeld 36 maanden in 2022 vergeleken met 17 maanden in 2017.
Deze verandering in gewoonten verklaart voor een deel de algemene vertraging in de verkoop van smartphones. Maar tegelijkertijd is het budget voor de aanschaf van een smartphone gestegen... wat betekent dat mensen minder vaak van toestel wisselen. 

Een smartphone die de computer vervangt

Met het nieuwe Stellar-assortiment richt het Franse merk zich op een breder publiek dat op zoek is naar degelijke toestellen die ontworpen zijn om langer gebruikt te worden. Te beginnen met bedrijven, dankzij de X-Space-oplossing, die de computer moet vervangen. 
Het enige wat je hoeft te doen is de Stellar-X5 aan te sluiten op een scherm, toetsenbord en zelfs een muis, en je kunt verder werken alsof je op een computer zit (bladeren door meerdere vensters, toegang met de rechtermuisknop tot favorieten, net als in Windows!) 
Deze optie biedt echte productiviteitswinst voor zakelijke professionals en de kans voor thuisgebruikers om hun IT-apparatuur te rationaliseren.

Professionals die in luidruchtige omgevingen werken zullen blij zijn met de integratie van een bijzonder effectieve AI-gebaseerde ruisonderdrukkingstechnologie die ongewenste geluiden filtert en elimineert om spraak beter te isoleren van andere geluiden.

De Stellar-X5 is bestand tegen schokken en vallen en heeft een chassis van 100% gerecycled aluminium, een scherm met een van de sterkste glazen op de markt (Gorilla Glass Victus 2) gecertificeerd volgens IK05 en een behuizing die ondoordringbaar is voor alle vloeistoffen en stof (gecertificeerd volgens IP68), 

Qua technologie kan het apparaat zich meten met de andere grote merken op de markt, dankzij een Qualcomm QCM5430 processor, 8GB DDR5 RAM, 128GB UFS 3.1 geheugen, een 5G chip, draadloze Wifi 6/6 verbindingen en Bluetooth 5.2. Er is ook een 50-megapixel Sony sensor die kan concurreren met andere high-end apparaten op de markt. 
Het apparaat bevat ook een reeks originele functies, zoals traceerbaarheid en Push-to-Talk (walkie-talkie) functies. 

Ontworpen om lang mee te gaan!

Langdurige softwareondersteuning wordt geboden door Android 13, dat AER (Android Enterprise Recommended) gecertificeerd is en 3 OS-upgrades en 5 jaar beveiligingsupdates garandeert. 
De kers op de taart is de ingebouwde 4.500 mAh batterij van de smartphone, die 2,5 dagen normaal gebruik belooft. Het toestel wordt ook geleverd met een unieke garantie van 5 jaar (inclusief de batterij!). Als de autonomie daalt, wordt de batterij gratis vervangen bij redelijk gebruik. 
Bovendien heeft het apparaat een reparatie-index van 8,8/10, een van de beste op de markt. Met toegang tot reserveonderdelen voor 10 jaar. 
Kortom, een apparaat dat is ontworpen met duurzaamheid in gedachten, met een zeer winstgevende total cost of ownership na verloop van tijd.

De STELLAR-X5 is vanaf 6 oktober verkrijgbaar op de website crosscall.com, bij operators en via het volledige dealernetwerk van het merk voor een prijs van € 899,90.
Show More
Back to top button
Close
Close