Dell Technologies breidt de Azure-ervaring uit naar datacenters

IT-bedrijf onthult Dell APEX Cloud Platform for Microsoft Azure, een oplossing die de Azure-ervaring uitbreidt naar datacenters en tegelijkertijd het aantal implementatiestappen met 88% vermindert in vergelijking met bestaande geïntegreerde systemen.

post-image-3
Dell Technologies lanceert het Dell APEX Cloud Platform for Microsoft, een nieuw volledig geïntegreerd kant-en-klaar systeem dat is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft en dat de hybride cloudervaring van Microsoft Azure uitbreidt naar datacenters en edge-omgevingen.

Het is het eerste aanbod in het Dell APEX Cloud Platform portfolio en de eerste beschikbare oplossing in de Premier Solution for Microsoft Azure Stack HCI categorie. Een platform dat de beste time-to-value biedt voor de Azure hybride cloud met de hoogste niveaus van Microsoft-integratie.

Dell APEX Cloud-platforms zijn infrastructuren van de volgende generatie die high-performance operaties en meer controle over de plaatsing van workloads bieden door de keuze uit on-premises cloud-ecosystemen uit te breiden. Deze platformen bieden gebruikers meer flexibiliteit en bescherming van investeringen op de lange termijn door het beste van Dell's innovatie op het gebied van geautomatiseerd beheer en orkestratie van softwaregedefinieerde storage en compute-infrastructuren van de volgende generatie samen te brengen.
 
Het nieuwe platform bouwt voort op tientallen jaren samenwerking tussen Dell en Microsoft. "Door onze samenwerking met Dell kunnen we Microsoft Azure inzetten op deze edge locaties", zegt Douglas Phillips, vice president van Azure Edge + Platform. 
"De nieuwe oplossing biedt onze gezamenlijke klanten een naadloze ervaring tussen de cloud en de edge, waar hun data zich ook bevindt, zodat ze minder tijd hoeven te besteden aan het beheren van infrastructuur en zich meer kunnen richten op het laten groeien van hun bedrijf."
 
De nieuwe oplossing is ontworpen om een reeks IT-prioriteiten aan te pakken, te beginnen met het vereenvoudigen van het beheer van Azure-activiteiten op locatie of in de publieke cloud dankzij native Azure Arc-integratie. De geautomatiseerde implementatiewizard vermindert bijvoorbeeld het aantal implementatiestappen met 88% in vergelijking met bestaande geïntegreerde systemen, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert bij de implementatie van het platform.

Het versnelt ook de levering van applicaties dankzij de geoptimaliseerde levering van hybride Azure Kubernetes Service (AKS) en Arc-compatibele applicatie- en dataservices. 

Tot slot levert het een verbeterde time-to-value en continue volledige support met Dell ProSupport Infrastructure Suite. On-site diagnostiek, residentie, migratie, gegevensverwijdering en trainingsservices dekken alle taken die doorgaans vereist zijn binnen een multi-cloudomgeving, waardoor personeel op locatie zich kan richten op andere prioriteiten.

"Als strategisch partner van Dell en Microsoft zijn we verheugd over de beschikbaarheid van het nieuwe Dell APEX Cloud Platform, dat zorgt voor een consistente werking van Azure op locatie en in de Azure public cloud", zegt Kevin Powell, vice president private cloud services bij Kyndryl. 

"Bedrijven maken steeds meer gebruik van hybride cloudstrategieën om digitale ervaringen voor hun werknemers en klanten te stimuleren. Als gevolg hiervan hebben ze een effectieve oplossing nodig om alles eenvoudig te beheren, van de edge tot de public cloud tot de belangrijkste datacenters," concludeert Olivier Ménez, Marketing Director, Digital Services, Orange Business. 
"Dell APEX Cloud Platform for Microsoft Azure bevat zeer geavanceerde integraties en automatisering waarmee we de data en applicaties van onze klanten in hybride omgevingen eenvoudig kunnen bouwen en beheren."
Show More
Back to top button
Close
Close