WatchGuard neemt CyGlass over

De overname van technologiebedrijf CyGlass geeft het cyberbeveiligingsbedrijf toegang tot een innovatief systeem dat netwerkanomalieën kan detecteren met behulp van AI en ML. Met deze strategische overname kan WatchGuard zijn concurrentievoordeel ten opzichte van zijn zakenpartners uitbreiden.

post-image-3
Cybersecurityspecialist WatchGuard heeft de overname aangekondigd van CyGlass, een bedrijf dat gespecialiseerd is in cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op bedreigingen. 

Het CyGlass-cloudplatform maakt gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie en machine learning-mogelijkheden. Het biedt kleine en middelgrote organisaties betaalbare, geavanceerde cyberverdediging zonder de noodzaak om te investeren in hardware.

De CyGlass-technologie zal worden geïntegreerd in de architectuur van het WatchGuard unified security-platform. Op AI gebaseerde netwerkanomaliedetectie zal deel gaan uitmaken van een toekomstige netwerkdetectie- en responsservice, waardoor de Open eXtended detectie- en responsmogelijkheden binnen WatchGuard ThreatSync worden versneld.
 
Deze strategische overname biedt het cyberbeveiligingsbedrijf een concurrentievoordeel voor zijn zakelijke partners. 
"Het succes van CyGlass in het afgelopen jaar laat zien dat middelgrote bedrijven en MSP's op zoek zijn naar innovatieve detectie- en responsoplossingen die niet afhankelijk zijn van dure hardware. WatchGuard-oplossingen op basis van CyGlass-technologie creëren een concurrentievoordeel voor onze partners, wat resulteert in meer omzet en margemogelijkheden," zegt Andrew Young, directeur producten bij WatchGuard.
 
"Wanneer de technologie wordt geïntegreerd in WatchGuard's unified security platform architectuur, zullen partners en klanten profiteren van de nieuwste beveiligingsontwikkelingen om netwerkaanvallen af te weren," vervolgt Young. "Dit omvat beter inzicht in en actie op XDR met gegevens van externe apparaten, waaronder switches, en vereenvoudigde naleving van regelgeving en cyber assurance door krachtige geïntegreerde rapportage."
 
Met zijn volledig cloudgebaseerde oplossing biedt CyGlass ondernemingen in het middensegment en MSP's NDR-mogelijkheden tegen een zeer redelijke prijs.
 
"We hebben CyGlass opgericht om organisaties te helpen hun hybride netwerken beter te verdedigen met nieuwe intelligentieniveaus die beschermen tegen de meest geavanceerde aanvallen", zegt Ed Jackowiak, oprichter en CEO van CyGlass.
Show More
Back to top button
Close
Close