Microsoft en Oracle breiden hun strategische partnerschap uit

De twee bedrijven hebben 'Oracle Database@Azure' onthuld, een nieuwe tool voor het uitbreiden van Oracle databaseservices op Oracle Cloud Infrastructure in Microsoft Azure.

post-image-3

Oracle en Microsoft introduceerden de Oracle Database@Azure-oplossing, die klanten directe toegang geeft tot Oracle databaseservices die draaien op Oracle Cloud Infrastructure (OCI) en worden ingezet in datacenters van Microsoft Azure.
 
"Oracle Database@Azure levert alle voordelen van Oracle Database op OCI in termen van prestaties, schaal en beschikbaarheid van workloads, met de beveiliging, flexibiliteit en best-of-breed diensten van Microsoft Azure, inclusief best-of-breed kunstmatige intelligentie diensten zoals Azure OpenAI," aldus de twee bedrijven. 

Deze combinatie moet klanten meer flexibiliteit bieden in termen van waar ze hun workloads draaien. Het biedt ook een gestroomlijnde omgeving die cloudaankoop en -beheer tussen Oracle Database en Azure-diensten vereenvoudigt.
 
Met de introductie van Oracle Database@Azure helpen Oracle en Microsoft klanten hun migratie naar de cloud te versnellen, zodat ze hun IT-omgevingen kunnen moderniseren en gebruik kunnen maken van de infrastructuur, tools en diensten van Azure. 

Met de oplossing profiteren klanten van extra opties om hun Oracle-databases naar de cloud te verplaatsen. Daarnaast worden de prestaties, schaal, beveiliging en beschikbaarheid van Oracle-databases verbeterd.

Oracle Database@Azure biedt ook de mogelijkheid om nieuwe native cloudapplicaties te bouwen met behulp van OCI en Azure-technologieën, waaronder Azure's best-of-breed AI-diensten.

"We hebben de mogelijkheid om organisaties te helpen hun bedrijfskritische applicaties naar de cloud te brengen, zodat ze elk onderdeel van hun bedrijf kunnen transformeren met deze volgende generatie AI", zegt Satya Nadella, president en CEO van Microsoft. 
"Onze uitgebreide samenwerking met Oracle maakt Microsoft Azure de enige andere cloudprovider die Oracle Database Services kan draaien en helpt onze klanten een nieuwe golf van cloud-aangedreven innovatie te ontsluiten," zei ze.
 
"De meeste klanten gebruiken al meerdere clouds. Microsoft en Oracle hebben samengewerkt om deze klanten in staat te stellen Azure Services eenvoudig te verbinden met de nieuwste Oracle Database-technologie. Door Oracle Exadata-hardware in Azure-datacenters te plaatsen, profiteren klanten van de best mogelijke database- en netwerkprestaties", aldus Larry Ellison, voorzitter en CTO van Oracle. 

De nieuwe service biedt een volledig geïntegreerde ervaring voor het implementeren, beheren en gebruiken van Oracle database-instanties in Azure. 
De dienst is ontworpen om de grootste uitdagingen van klanten bij de implementatie van multi-cloud architecturen weg te nemen, waaronder onsamenhangend beheer, silo tools en een complex aankoopproces.
Show More
Back to top button
Close
Close