Secutec zoekt investeerder om groei veilig te stellen

Het Belgische cyberbeveiligingsbedrijf heeft een sterke omzetgroei gerealiseerd dankzij een effectieve partnerstrategie. Vandaag is Secutec op zoek naar een nieuwe investeerder om zijn ontwikkeling buiten België verder te zetten.

post-image-3
Sinds enkele jaren focust Secutec zich op zijn eigen diensten voor cyberbeveiliging en threat intelligence. Deze aanpak werpt zijn vruchten af: de omzet van het bedrijf steeg het afgelopen boekjaar van €18 miljoen naar €25 miljoen. De winst voor belastingen steeg van €2,6 miljoen naar €3,4 miljoen in België.
Volgens het bedrijf is de vraag naar in-house diensten in de eerste twee maanden van het jaar met 43% gestegen.

Als gevolg hiervan is het management op zoek naar een externe investeerder om de diensten buiten België verder te ontwikkelen. En om het ambitieuze doel te bereiken om een toonaangevende Europese speler te worden door middel van een "strategie van kopen en bouwen door middel van strategische acquisitie in de komende zes maanden".

Sinds de oprichting in 2005 heeft Secutec geprobeerd zijn positie te versterken door het ontwikkelen en uitbreiden van eigen oplossingen, gecombineerd met producten van derden. 
Deze strategie wordt uitgelegd door Geert Baudewijns, CEO van Secutec. "We zijn begonnen als partner van verschillende spelers in het cybersecurity landschap. We kennen dus als geen ander de uitdagingen waar bedrijven en organisaties vandaag de dag voor staan. En we weten wat werkt en wat niet, en waar ruimte is voor verbetering.

Secutec richt zich daarom sinds kort op zelfontwikkelde cybersecurity-oplossingen die de bestaande infrastructuur perfect aanvullen, in samenwerking met strategische partners. 
Secutec gebruikt zowel directe als indirecte kanalen om de nieuwe oplossingen te distribueren. "Omdat we de oplossingen en diensten bieden die elk bedrijf nodig heeft, is een brede aanpak zinvol", legt Baudewijns uit. 

"We werken al met sterke partners in Europa die onze groei ondersteunen. In de toekomst zullen we nog veel meer grote namen kunnen aankondigen in Duitsland, Oostenrijk en Italië".
Om dit te bereiken rekent het bedrijf op een nieuwe investeerder. "We geloven in onze eigen diensten. Om deze ook buiten België te kunnen ontwikkelen, zijn we op zoek naar een strategische partner die ons wil ondersteunen bij de verdere uitbouw van Secutec SecureDNS en Secutec SecureSIGHT."

"Onze innovaties, gebundeld met verschillende oplossingen in een managed services model, stellen ons in staat om geavanceerde technologieën te integreren bij onze eindklanten, zonder dat zij deze diensten zelf hoeven te vinden en te onderhouden", zegt het bedrijf.

"Ik heb nog nooit een Belgische integrator van beveiligingssystemen een beveiligingsverkoper zien worden. Deze unieke stap biedt veel voordelen voor onze samenwerking", zegt Willem Magerman, financieel directeur van Dilaco en partner van Secutec.
Show More
Back to top button
Close
Close