Wanneer order-to-cash cruciaal wordt voor het voortbestaan van een bedrijf

77% van de bedrijfsleiders zegt dat het digitaliseren van hun order-to-cash proces cruciaal is voor het overleven van hun organisatie. De digitalisering van financiële processen wordt essentieel.

post-image-3
Tegen een achtergrond van economische onzekerheid erkent 90% van de bedrijfsleiders dat het belang van de CFO aanzienlijk is toegenomen, een trend die zowel in Europa als in de Verenigde Staten zichtbaar is.

Het onderzoek, in opdracht van digitale betalingssoftwarespecialist Billtrust en uitgevoerd door marktonderzoeksbureau IDC (onder 622 bedrijfsleiders), benadrukt de toegenomen betrokkenheid van CFO's bij cash management, supply chain finance en commodity management, ondanks hun vaak beperkte middelen. 

De onderzoeksresultaten benadrukken de noodzaak voor CFO's en financieel managers om prioriteit te geven aan de digitale transformatie van het order-to-cash (OTC) proces. Dit om de cashflow optimalisatie te vergroten en het voortbestaan van de organisatie op de lange termijn te garanderen. 

Meer specifiek benadrukt 77% van de ondervraagden dat digitalisering van het OTC-proces cruciaal is voor het voortbestaan van het bedrijf. Bovendien heeft 44% van de respondenten hun OTC-processen, waaronder betalingsbeheer, facturatie en orderverwerking, de afgelopen 24 maanden ingrijpend veranderd. Vooral Europese bedrijven maken deel uit van deze trend: iets meer dan 50% van de Europese deelnemers zegt in deze periode aanzienlijke veranderingen te hebben aangebracht in hun OTC-processen, tegenover 37% in de VS.

De resultaten van het onderzoek laten ook zien dat cashflow weer een prioriteit is geworden voor bedrijven. "Vooral in het middensegment van de markt, waar bedrijven vaak moeite hebben om toegang te krijgen tot kapitaalmarkten en financiering," legt Kevin Permenter, onderzoeksdirecteur voor financiële toepassingen bij IDC, uit. 
"Dit maakt het order-to-cash proces des te belangrijker voor effectief cash management. Het goede nieuws is dat veel CFO's en financieel managers de nodige stappen lijken te zetten om dit te bereiken."

"Digitale transformatie als onderdeel van het order-to-cash proces is geen keuze maar een noodzaak. Door technologie en automatisering te omarmen, kunnen CFO's nieuwe kansen grijpen om de efficiëntie te verbeteren, het cashflowbeheer te optimaliseren en duurzame bedrijfsgroei te bevorderen," besluit Sunil Rajasekar, CEO van Billtrust.
Show More
Back to top button
Close
Close