OutSystems stijgt naar 30e plaats in Forbes Cloud 100-ranglijst

De ontwikkelaar van 's werelds meest gebruikte low-code platform is voor het derde achtereenvolgende jaar doorgedrongen tot de prestigieuze Forbes 2023 ranglijst. Een onderscheiding die de expertise van het IT-bedrijf in de ontwikkeling van low-code, AI-ondersteunde software aantoont.

post-image-3
OutSystems, de ontwikkelaar van 's werelds meest gebruikte low-code platform, is voor het derde achtereenvolgende jaar doorgedrongen tot de Forbes 2023 Cloud 100. 
Deze prestigieuze lijst van 's werelds 100 meest succesvolle private cloudbedrijven wordt samengesteld door Forbes in samenwerking met Bessemer Venture Partners en Salesforce Ventures.
 
"IT-beslissers staan onder ongekende druk om applicaties op maat te ontwikkelen die de concurrentiepositie van bedrijven verbeteren. Het gebruik van het juiste ontwikkelplatform kan een enorm verschil maken," zegt Paulo Rosado, oprichter en CEO van OutSystems. 

"De bedrijven in de Cloud 100 behoren tot de beste en meest veelbelovende in de sector. Dit jaar werden ze gedwongen om snel te reageren op de overweldigende impact van AI op een moment dat de markt in het slop zat", zegt Kenrick Cai, redacteur van de Cloud 100 bij Forbes. 

Elk jaar beoordeelt de Cloud 100 aanvragen van honderden cloudstartups en niet-beursgenoteerde cloudbedrijven. Deze worden gerangschikt op basis van vier factoren: marktleiderschap (35%), geschatte bedrijfswaarde (30%), operationele prestaties (20%) en mensen en cultuur (15%). 
Een panel van CEO's van beursgenoteerde bedrijven werd gevraagd om het marktleiderschap te bepalen. Zij droegen bij aan de evaluatie en rangschikking van hun collega's uit de privésector.
 
In 2023 werd de sector geconfronteerd met een aantal macro-economische problemen. Maar tegelijkertijd bewezen hun groei en efficiëntie de kracht van het cloud computing-model: naar verwachting zal 95% van alle aanvragers eind 2023 de Centaur-status hebben. Met andere woorden, hun jaarlijks terugkerende inkomsten zullen 100 miljoen dollar of meer bedragen," zegt Mary D'Onofrio, Partner bij Bessemer Venture Partners. 

"AI is de drijvende kracht achter onze industrie die vooruitgang heeft geboekt met zevenmijlslaarzen op de grond in termen van innovatie. We zien nu een van de belangrijkste platformverschuivingen in decennia," voegde Paul Drews, Managing Partner bij Salesforce Ventures, toe. 

De Forbes 2023 Cloud 100 en 20 Rising Stars ranglijsten kunnen worden bekeken op www.forbes.com/cloud100.
Show More
Back to top button
Close
Close