Lenovo investeert fors in AI

De IT-gigant haalt 2 miljard dollar inkomsten uit AI en investeert 100 miljoen dollar in de ontwikkeling van het Lenovo AI Innovators-programma.

post-image-3
Lenovo heeft een recordjaaromzet van meer dan 2 miljard dollar uit AI-infrastructuur aangekondigd.
In dezelfde adem onthult het IT-bedrijf de volgende fase van zijn groeistrategie, met een extra investering van $ 1 miljard over drie jaar om de inzet van kunstmatige intelligentie (AI) voor bedrijven over de hele wereld te versnellen. 

Aangespoord door toenemende digitalisering en de vraag naar upgrades van de IT-infrastructuur, wil het bedrijf de vaak complexe implementatie van nieuwe AI-mogelijkheden vereenvoudigen door gebruik te maken van zijn uitgebreide partnernetwerk om kant-en-klare oplossingen van de volgende generatie te bouwen die computationele intelligentie aan de rand van de onderneming mogelijk maken. 

Als onderdeel van de extra investering zet Lenovo 100 miljoen dollar in om het Lenovo AI Innovators-programma uit te breiden, dat in het eerste jaar van het programma een recordaantal van 150 geavanceerde AI-oplossingen opleverde, ontwikkeld met 45 ISV-partners.

"Deze cruciale investering breidt de ontwikkeling uit van AI-ready infrastructuuroplossingen die klanten zullen helpen bij het overwinnen van implementatiecomplexiteiten en het eenvoudiger inzetten van AI om transformatieve diensten en producten op de markt te brengen," zegt Kirk Skaugen, president van Lenovo's Infrastructure Solutions Group.
Show More
Back to top button
Close
Close