Kunstmatige intelligentie: nieuwe perspectieven voor logistieke processen

Het vermogen van AI om zich voortdurend aan te passen transformeert een aantal van de meest complexe logistieke operaties ter wereld. Hier volgen enkele verklaringen.

post-image-3


Kunstmatige intelligentie is een van de technologieën die onze wereld waarschijnlijk ingrijpend zal veranderen. 
Als zodanig zien we nu al de eerste tekenen van de impact ervan op het gebied van logistiek. Het vermogen om voortdurend te analyseren en aan te passen begint al enkele van 's werelds meest complexe logistieke operaties te transformeren. 
"AI kan meerdere toepassingen hebben, variërend van eenvoudige taken zoals het optimaliseren van het in kaart brengen van vrachtroutes tot meer experimentele en geavanceerde automatisering met robots.

Het meest sprekende voorbeeld is dat van JD, China's grootste online retailer, wiens magazijn aan de rand van Shanghai 200.000 bestellingen per dag verwerkt, een prestatie waar normaal honderden werknemers voor nodig zouden zijn. 
In dit magazijn controleren robots met beeldscanners pakketten in een kwestie van microseconden voordat ze hun locatie bepalen. Daarnaast worden er bestuurderloze vorkheftrucks gebruikt om de verwerkte bestellingen naar de bijbehorende vrachtwagens te leiden.

Dergelijke voorbeelden vereisen aanzienlijke investeringen. In de logistieke sector in het algemeen is het realistischer om te denken dat de eerste door AI geïnitieerde automatiserings- en optimaliseringstoepassingen eenvoudiger zullen zijn en in de nabije toekomst zullen worden geïmplementeerd. 
Zo zou de integratie van AI-software met warehouse management systemen (WMS) pieken en dalen in de vraag kunnen voorspellen, waardoor supply chain managers weloverwogen beslissingen over resourceplanning kunnen nemen. Op dezelfde manier zou cognitieve automatisering in back-office taken de automatisering van contractbeheer mogelijk kunnen maken.

Deze toepassingen vertegenwoordigen kleinschalige, minder dure en meer toegankelijke investeringen die veel sneller resultaat opleveren. Transportbedrijven zullen waarschijnlijk deze veranderingen in hun activiteiten gaan doorvoeren om hun bedrijfsprocessen te verbeteren.

Een praktische oplossing voor elk bedrijf 

De beste implementatie van nieuwe technologieën lijkt over het algemeen plaats te vinden wanneer ze op natuurlijke wijze kunnen worden geïntegreerd in bestaande processen. Het upgraden van bestaande technologieën naar nieuwere versies met verbeterde mogelijkheden kan de beste manier zijn om vooruitgang te boeken.

Bij Panasonic is de Toughbook G2 tablet een praktische optie. Het is perfect geschikt voor gebruik in de toeleveringsketen om onder andere het magazijn te optimaliseren, zendingen te organiseren en laadafmetingen te berekenen. Bovendien maken de water- en stofbestendigheid, het in zonlicht leesbare scherm en het handschoenvriendelijke touchscreen van de tablet hem ideaal voor gebruik in een magazijnomgeving, voor last-mile delivery of voor supply chain managementfuncties.

Het gebruik van deze apparaten verbetert niet alleen de efficiëntie, optimaliseert processen en vermindert menselijke fouten, maar levert ook aanzienlijke besparingen op in termen van totale eigendomskosten.
Show More
Back to top button
Close
Close