Rittal huldigt zijn Application Center in

De specialist in IT-infrastructuur heeft zijn nieuwe Application Center geopend in het hoofdkantoor in Lokeren. Hier kunnen klanten automatiseringstechnologieën testen voor hun projecten en nieuwe manieren ontdekken om de efficiëntie van hun workflows te verhogen.

post-image-3
Het Rital-bedrijf wil industriële spelers in hun hele productiewaardeketen ontlasten dankzij de snelheid en precisie van zijn machines, in combinatie met het gebruiksgemak van de engineeringsoftware van zusterbedrijf Eplan.

"De RAC biedt praktische antwoorden op de meest uiteenlopende technische vragen waarmee fabrikanten vandaag de dag worden geconfronteerd. Fabrikanten van behuizingen en schakelapparatuur kunnen hun projecten aan ons voorleggen zodat we samen oplossingen op maat kunnen ontwikkelen," legt Mario Van Bever, hoofd Marketing & Business Development bij Rittal, uit. 

"Ons doel is om onze klanten een comparatief voordeel te bieden en hen nieuwe mogelijkheden voor toekomstige ontwikkeling te tonen. De RAC is niet alleen een showroom, het is een echte productiewerkplaats waar machines op bestelling onderdelen op maat bewerken. Hierdoor zijn onze klanten beter uitgerust om de uitdagingen van vandaag aan te gaan door de efficiëntie te maximaliseren en de kosten te minimaliseren.

Door het combineren van hun software- en hardwarecomponenten is de samenwerking tussen Rittal en zusterbedrijf Eplan erop gericht productiebedrijven te ontlasten in de gehele waardeketen, van engineering tot onderhoud. 
De EPLAN Pro Panel engineeringsoftware is een praktische tool die Eplan beschikbaar stelt aan paneelfabrikanten om hen in staat te stellen zelf het interieur van hun behuizingen te ontwerpen. De gegevens van deze tekeningen worden vervolgens doorgestuurd naar de RAC, die ze vertaalt in een productieorder voor de CNC-terminals die de bewerking van de kasten automatiseren. 

De automatisering van de bewerkingen in het Rittal Application Center is niet beperkt tot het bewerken van panelen. We hebben de processen in de waardeketen van de paneelproductie geïdentificeerd die de meeste handmatige arbeidstijd kosten. Het is duidelijk dat fabrikanten ook steeds meer behoefte hebben aan automatisering bij kabelassemblage. Daarom heeft Rittal de Wire Terminal ontwikkeld, die op basis van gegevens uit de Pro Panel software alle benodigde kabels knipt, print en van een adereindhuls voorziet. Dit betekent dat de kabelinstallateur alleen de kabels in de kast hoeft aan te sluiten, wat de efficiëntie aanzienlijk verhoogt.
Show More
Back to top button
Close
Close