Bedrijven versnellen hun adoptie van edge computing

70% van de bedrijven wil kritieke zakelijke uitdagingen overwinnen om een voorsprong op de concurrentie te krijgen, volgens NTT's Edge Advantage Report. Er is steeds meer vraag naar IT-partners.

post-image-3
Als onderdeel van zijn "Edge Advantage Report" ondervroeg NTT 600 bedrijven die profiteren van edge computing om datagestuurde besluitvorming te stimuleren.

De resultaten laten zien dat tweederde van de bedrijven investeert in edge computing, de technologie die datagestuurde besluitvorming ondersteunt, om het te gebruiken om specifieke uitdagingen te overwinnen. Meer dan 80% verwacht echter de komende twee jaar steeds afhankelijker te worden van edge services van derden.
Daarnaast vreest bijna 40% van de respondenten dat hun huidige infrastructuur hen niet in staat stelt om de volledige belofte van edge computing waar te maken. 

Meer concreet noemt 88% van de respondenten 5G als een belangrijk criterium; degenen die 5G en edge computing combineren, beweren grotere voordelen te behalen.
93% van de ondervraagde bedrijven ziet edge computing als een concurrentievoordeel.

De belangrijkste drijfveren voor investeringen in edge computing-technologieën zijn de voordelen van automatisering, de ontwikkeling van AI, toegang tot real-time gegevens en IoT-apparaten.
De belangrijkste sectoren die profiteren van deze technologie zijn de industrie, de gezondheidszorg, transport en logistiek, energie en nutsvoorzieningen, en financiële diensten. 

Bij de bedrijven die deze technologie al hebben toegepast, zijn er nog steeds obstakels om het potentieel van edge computing te realiseren: gefragmenteerd beheer, rekenkracht, connectiviteit en IoT-apparaten. 
Dat gezegd hebbende, levert een aanpak die 5G en edge computing combineert meer voordelen op voor bedrijven dan een traditionele aanpak die los staat van elkaar of geen specifiek beleid heeft. 

Uit het rapport blijkt ook dat, hoewel de meeste bedrijven geloven dat hun netwerkinfrastructuur in staat is om aan hun huidige vereisten voor edge computing te voldoen, bijna 40% van de bedrijven die edge implementaties plannen de noodzaak erkent om hun netwerk te upgraden om de verwachte piek in verbonden apparaten en toepassingen te ondersteunen. Bovendien heeft bijna twee derde van de bedrijven die al een edge netwerk hebben geïmplementeerd een upgrade van hun WAN gecoördineerd. ;
 
Als gevolg hiervan zijn veel bedrijven van plan zich tot partners te wenden als onderdeel van hun reis naar edge computing. "88% van de respondenten gelooft dat de afhankelijkheid van hun organisatie van edge services van derden in de komende 24 maanden zal toenemen. Negen bedrijven 
Show More
Back to top button
Close
Close