Low-code op een keerpunt!

Veel IT-ontwikkelaars beweren dat er een belangrijk keerpunt aankomt voor low-code software als geheel. Analyse door Andrew Haire, Vice President of Product bij OutSystems.

post-image-3
Volgens Andrew Haire, vice president of product bij OutSystems, heeft de technologie-industrie in het verleden veel tijd besteed aan het evangeliseren van low-code software aan IT-managers, door hen te vertellen hoe het hen kan helpen de ontwikkeling van applicaties te versnellen en hun bestaande IT-personeel meer macht te geven. 

Maar meer recent zijn de zaken veranderd. Naar de mening en ervaring van Andrew Haire: "IT-managers en applicatieontwikkelaars erkennen openlijker de voordelen van low-code nu ze een steeds groter deel van hun applicatieportfolio aan dergelijke initiatieven toewijzen.
 
Aangezien het aantal applicaties dat door bedrijven wordt ontwikkeld blijft groeien, ziet de expert "een kantelpunt waar de snelheid van innovatie het vermogen van bedrijven om applicaties te ontwikkelen met behulp van traditionele methoden begint te overtreffen.
Dit is het moment waarop bedrijven low-code gaan gebruiken om tijd en geld te besparen. In de meeste gevallen gaat het om missiekritische toepassingen, zoals banktoepassingen, schadebeheer of vitale zorgplatforms."
 
"Deze focus op bedrijfskritische toepassingen zorgt voor een verschuiving binnen de low-code ruimte, want voor de meeste low-code tools gaat de productiviteitswinst ten koste van de functionaliteit en de kwaliteit van de gebruikerservaring. Dit maakt het nog belangrijker om een krachtige low-code te hebben. Traditionele platforms bieden snelheid, maar missen de kracht en het raffinement om bedrijfsapplicaties te bouwen.
 
High performance low-code is ontworpen om alle applicaties in je backlog te bouwen, inclusief en vooral missiekritische applicaties," zegt de expert. Een low-code-platform dat die naam waardig is, stelt IT-professionals in staat strategische toepassingen te creëren waarmee ze zich onderscheiden van de concurrentie. Terwijl het de productiviteitswinst biedt die typisch is voor low-code, is high-performance low-code niet beperkt in de geavanceerdheid van de toepassingen die het kan creëren.

Met andere woorden, high-performance low-code-platforms helpen ontwikkelaars snel toepassingen te creëren die systemen uitbreiden, complexe interne bedrijfsprocessen transformeren, kernbedrijfssystemen herschrijven en mobiele en webtoepassingen van wereldklasse creëren die de klanttevredenheid en omzetgroei stimuleren.

Hij besluit: "Dit is een onomkeerbaar moment in de industrie: de groeiende behoefte van klanten aan ontwikkeling op maat past perfect bij de snelle rijping van de low-code markt, vooral met de opkomst van high-performance low-code. Wij verwachten dat deze categorie zal blijven groeien naarmate meer IT-managers hun low-code ontwikkelingspraktijken uitbreiden als aanvulling op de traditionele ontwikkeling.
Show More
Back to top button
Close
Close