LG Electronics rapporteert record kwartaal

Het computerbedrijf meldt zijn hoogste omzet ooit van 15,5 miljard dollar, vergezeld van een sterke winstgevendheid in zijn activiteiten.

post-image-3
LG Electronics rapporteerde in het eerste kwartaal van 2023 een omzet van 15,5 miljard dollar, op één uitzondering na het hoogste resultaat ooit in het eerste kwartaal. 

Daarnaast rapporteerde het Koreaanse elektronicabedrijf ook een winst van 1,1 miljard dollar, de op twee na hoogste winstgevendheid in het eerste kwartaal in de geschiedenis van het bedrijf. 

De recordomzet weerspiegelt de stappen die LG heeft genomen om zijn operationele structuur en efficiëntie te verbeteren, terwijl de winstgevendheid werd beïnvloed door de moeilijke economische omstandigheden in de hele wereld.

Het meest opvallend was "de verbetering van de structuur van het bedrijf, met de voortdurende uitbreiding van het B2B-segment en de non-hardware activiteiten.

De divisie LG Home Entertainment Company boekte in het eerste kwartaal een omzet van 2,5 miljard USD met een winst van 149,4 miljoen USD (200,3 miljard KRW). De winstgevendheid verbeterde dankzij een effectief beheer van de operationele kosten. 
"Ondanks de wereldwijde daling van de vraag naar tv's, voornamelijk als gevolg van moeilijke economische omstandigheden in Europa, zag het bedrijf de inkomsten groeien dankzij de groei van de content en diensten van LG's webOS connected tv-platform. 
Het bedrijf verwacht high-end productlanceringen in 2023, geleid door LG OLED evo tv-modellen, om het concurrentievoordeel van het bedrijf te behouden. Tegelijkertijd wordt verwacht dat de wereldwijde lancering van Lifestyle Screens de verkoop zal stimuleren en de premium tv-markt een impuls zal geven.

Ondertussen zag de divisie LG Business Solutions Company zijn omzet in het eerste kwartaal stijgen tot 1,1 miljard dollar met een winst van 49 miljoen dollar. "De stabiele groei is te danken aan het proactief inspelen op de vraag van de universiteit met concurrerende producten, waaronder de nieuwe LG Gram Ultraslim laptops. Het bedrijf is van plan zich te richten op het uitbreiden van zijn computer display business door het ontwikkelen van op maat gemaakte oplossingen en het onderzoeken van potentiële klantbehoeften.
Show More
Back to top button
Close
Close