Deel maakt 120 miljoen dollar vrij om slachtoffers Silicon Valley Bank-crash te ondersteunen

Het platform voor HR-beheer en betalingen zal 120 miljoen dollar van zijn eigen geld vrijmaken om de betalingsactiviteiten van start-ups te ondersteunen na de sluiting van Silicon Valley Bank.

post-image-3
Het doel van de vrijmaking is om bedrijven te helpen bij het beheren van de salarisadministratie voor de komende twee cycli "met minimale verstoring". Bedrijven die hulp nodig hebben, kunnen een aanvraagformulier invullen en zich aanmelden bij Deel, dat bestaande klanten, maar ook enkele nieuwe klanten, zal helpen bij het beheren van de loonlijst van hun werknemers en contractanten.
 
"We hebben een deel van ons geld vrijgemaakt omdat het onze verantwoordelijkheid is om andere bedrijven te helpen, maar we moeten heel selectief zijn", zegt Alex Bouaziz medeoprichter en CEO van het bedrijf. 
"Omdat we al in het loonsysteem zitten, hebben we de middelen om goede voorwaarden te krijgen.
 
"Het doel is niet dat we geld verdienen. Het gaat erom mensen te helpen en echt het vertrouwen van de markt te winnen als leider in de payroll business.

Deel heeft geen bankrekening bij de SVB. Het bedrijf is actief in meer dan 100 landen en heeft wereldwijd meer dan 450 bankrekeningen, waaronder bij JPMorgan Chase en Citibank.

Deel, dat sinds zijn oprichting in 2019 bijna 680 miljoen dollar heeft opgehaald, wordt nu gewaardeerd op 12 miljard dollar en is vanaf september 2022 winstgevend.
 
In januari genereerde het bedrijf $295m aan jaaromzet, een stijging van 417,5% ten opzichte van $57m eind 2021. 

Deel ondersteunt wereldwijd meer dan 15.000 klanten, waaronder Nike, Subway, Reebok, Forever 21 en Klarna.
Show More
Back to top button
Close
Close