CIO's zullen in 2023 meer moeten doen met minder

93% van de CIO's verwacht dat de IT-budgetten in 2023 zullen stijgen. Maar 83% van hen staat onder druk om het gebruik van hun budget te optimaliseren. De oplossing? Focus op een beter beheer van cloudkosten en het terugdringen van de groeiende technologieschuld.

post-image-3
Een onderzoek van SoftwareOne (Pulse: Budgets and Priorities for 2023) onder 600 IT-beslissers in het VK en de VS onderzoekt de impact van de huidige wereldeconomie op IT-prioriteiten. 

Uit de resultaten blijkt dat 93% van de CIO's verwacht dat de IT-budgetten in 2023 zullen stijgen. Maar 83% staat onder druk om het gebruik van hun budget te optimaliseren, met een focus op beter beheer van cloudkosten en het terugdringen van de groeiende technologieschuld.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 72% van de CIO's achterloopt met hun digitale transformatie als gevolg van technologieschuld. Dit baart grote zorgen, aangezien 92% van deze CIO's de taak heeft om digitale transformatie-initiatieven te implementeren die dit jaar inkomsten zullen genereren.

Bovendien gaf 38% van de respondenten aan dat de toename van de technologieschuld grotendeels te wijten is aan overhaaste cloudmigraties tijdens de pandemie, waarbij 31% aangaf dat ze hun workloads niet hadden geoptimaliseerd voordat ze met de migratie begonnen. 
Bovendien gaf 38% aan dat hun organisatie hun clouduitgaven tijdens de begrotingsoefening verkeerd had ingeschat, wat resulteerde in een aanzienlijke overbesteding. Ondanks de trend om naar de cloud te migreren, houden veel organisaties nog steeds verschillende IT-systemen on-premise, wat door 51% van de CIO's wordt gezien als een van de top drie uitdagingen van dit moment.

 "Geconfronteerd met een onzeker economisch klimaat wordt het plannen van grote IT-transformaties moeilijk voor organisaties. Om concurrerend te blijven, is het noodzakelijk dat ze overstappen naar de cloud en hun applicaties moderniseren. Er is dus een combinatie van innovatie en optimalisatie nodig. Klanten zijn op zoek naar pragmatische, stapsgewijze transformatie-initiatieven in plaats van al te ambitieuze projecten die moeilijk goed te keuren zijn wanneer de budgetten onder druk staan", aldus Daniel Perrier, directeur diensten & innovatie bij SoftwareOne.

Volgens 45% van de ondervraagde CIO's zouden betere transparantie en controle van cloudkosten meer waarde opleveren uit hun cloud-investeringen, waardoor de organisatorische buy-in zou verbeteren. 
Om dit te bereiken is 80% van plan meer te investeren in FinOps, terwijl 39% van plan is cloud-native tools te gebruiken om licentiekosten te verlagen. Ondanks de druk op de begroting zal 82% van de organisaties meer investeren in de modernisering van applicaties. Beveiliging blijft een prioriteit, met 92 
Show More
Back to top button
Close
Close