Axis start samenwerking met ethische hackers

De beveiligingsspecialist is een samenwerking aangegaan met Bugcrowd, een bedrijf dat zich bezighoudt met crowdsourcing van cybersecurity. Het doel is om een programma op te zetten om potentiële beveiligingsproblemen in AXIS OS te identificeren.

post-image-3
"Het idee is om samen met het beveiligingsbedrijf een bug-bounty-programma op te zetten, waarbij ethische hackers en beveiligingsexperts worden gevraagd kwetsbaarheden te identificeren in ruil voor een beloning", legt Axis uit. 

Het bedrijf is van plan zijn inspanningen te intensiveren om potentiële beveiligingsproblemen in AXIS OS, het op Linux gebaseerde besturingssysteem dat de meeste Axis-producten aandrijft, te identificeren, te repareren en bekend te maken.

Door samen te werken met Bugcrowd en zijn Security Knowledge Platform profiteert Axis van de expertise van het bedrijf op het gebied van cyberbeveiliging, software as a service (SaaS) en het wereldwijde netwerk van ethische hackers.
Deze samenwerking is ook in lijn met de transparante strategie van Axis op dit gebied.

"Via zijn op AI gebaseerde Crowdmatch-technologie nodigt Bugcrowd zijn geregistreerde ethische hackers en beveiligingsonderzoekers met relevante vaardigheden en ervaring uit om AXIS OS-gebaseerde producten die beschikbaar worden gesteld te testen.

Onderzoekers die kwetsbaarheden ontdekken komen in aanmerking voor een bounty-beloning, waarvan de hoogte varieert afhankelijk van de ernst van de kwetsbaarheid.
Axis zal de kwetsbaarheden transparant bekendmaken en patches leveren voor de getroffen versies van AXIS OS.

Beveiligingsonderzoekers en ethische hackers die aan dit programma willen deelnemen, kunnen zich via deze site bij Axis registreren.
Show More
Back to top button
Close
Close