Fortinet onthult 'duurzame' firewall

De nieuwe NGFW firewall van Fortinet verbruikt gemiddeld 80% minder stroom dan zijn concurrenten. Een duurzame oplossing die de behoefte aan stroom, koelcapaciteit en fysieke ruimte in datacenters van ondernemingen vermindert.

post-image-3
De cyberbeveiligingsspecialist lanceert FortiGate 1000F, een nieuwe reeks firewalls die beter presteert dan zijn concurrenten in termen van prestaties (tot 7 keer sneller) en energie-efficiëntie (-83%, gemeten in watt per Gbps aan firewalldoorvoer).
"Verbeterde duurzaamheidspraktijken drijven CIO's ertoe de koolstofvoetafdruk van hun IT-infrastructuur te verminderen. De FortiGate 1000F next-generation firewalls leveren optimale prestaties en energie-efficiëntie in vergelijking met concurrenten", aldus John Maddison, EVP of Products en CMO, Fortinet.

Naast het zorgen voor een hybride, veilige en veerkrachtige IT-omgeving, richten bedrijven zich nu ook op duurzaamheid. 
De druk op CIO's en IT-managers is toegenomen nu duurzaamheid en kostenbeheersing prioriteiten zijn geworden voor het hogere management. 

Volgens het rapport Top Strategic Technology Trends for 2023 Sustainable Technology van Gartner "zal tegen 2025 zo'n 50% van de CIO's duurzaamheidsgerelateerde prestatie-indicatoren toepassen op hun IT-activiteiten.

De nieuwe FortiGate 1000F firewall voor enterprise datacenters heeft security processing units (SPU's) die 7,4 keer de marktgemiddelde firewall prestaties leveren.
FortiGate 1000F bevat ook IPSec VPN's die bijna 7 keer sneller zijn dan het industriegemiddelde, evenals 7 keer snellere SSL-inspectie. 
Deze prestatieniveaus elimineren de dode hoeken en bieden volledig zicht op helder en gecodeerd verkeer op het netwerk zonder congestie te veroorzaken. 

Deze prestatieniveaus zijn essentieel voor datacenters om hun kritieke gegevens te beschermen en upstream netwerkbedreigingen te neutraliseren. Daarnaast zet de FortiGate 1000F AI- en ML-aangedreven beveiligingsdiensten (IPS, applicatiecontrole en malwarebescherming) in die sneller zijn dan concurrerende aanbiedingen, met bescherming tegen bedreigingen die twee keer zo effectief is als het industriegemiddelde. Net als andere FortiGate firewalls, FortiGate 1000F beveiligt de digitale transformatie door het verstrekken van geavanceerde zichtbaarheid van het netwerk en controle, zodat organisaties hun netwerk en beveiligingsbeleid kunnen evolueren.
Show More
Back to top button
Close
Close