Gegevensversleuteling wordt noodzakelijk om bedrijven te beschermen

De bescherming van gevoelige gegevens is belangrijker dan ooit. Daarom wordt gegevenscodering een noodzaak voor de opslag van vertrouwelijke informatie.

post-image-3
Uit een recent onderzoek van Kensington blijkt dat elke 53 seconden een laptop wordt gestolen en dat steeds meer werknemers via hun mobiele apparaten toegang hebben tot gevoelige persoonlijke en zakelijke gegevens. 

Dus het idee van een laptop die is geconfigureerd om vertrouwelijke informatie te versleutelen en op te slaan is niet langer alleen voor spionnen en diplomaten. 

De bezorgdheid over de nationale en Europese veiligheid neemt immers toe, met name wat betreft de bescherming van kritieke openbare infrastructuur. 
Een besmetting van de watervoorziening van een land of een cyberaanval op de systemen die de watervoorziening controleren, kan bijvoorbeeld snel alles lamleggen en aanzienlijke gezondheids-, milieu- en economische schade veroorzaken. 
Als gevolg daarvan neemt het gebruik van gecodeerde interne harde schijven in de meeste landen toe.

Volgens het rapport Global Cybersecurity Outlook 2022, waarin 120 hoge cyberbeveiligingsfunctionarissen werden ondervraagd, staat het falen van de infrastructuur als gevolg van een cyberaanval bovenaan hun lijst van zorgen. Bovendien is "de veiligheid van individuele mobiele computerapparatuur die wordt gebruikt om kritieke infrastructuur op te zetten, te bewaken en te onderhouden, van bijzonder belang", aldus de respondenten.

"In de toekomst zullen meer bedrijven encryptietechnologie toepassen. Zowel de private sector, zoals financiële diensten, als de publieke sector, zoals zorginstellingen, hulpdiensten en lokale overheden, wenden zich steeds vaker tot deze oplossingen om te voldoen aan de veiligheidsnormen die overheden en militairen over de hele wereld al opleggen," vat Brecht Dhooge, marketing manager van de business divisie mobiele oplossingen bij Panasonic Connect, samen.
 
Show More
Back to top button
Close
Close