Waarom kiezen voor een refurbished smartphone

De koolstofvoetafdruk van een opgeknapte smartphone is 78% kleiner dan die van een nieuwe, zo blijkt uit een recent milieueffectrapport. De circulaire economie als oplossing voor klimaatproblemen.

post-image-3
Het eerste milieueffectrapport, opgesteld door Swappie, de specialist op het gebied van refurbished iPhone, onthult ambitieuze klimaatdoelstellingen om de uitstoot van broeikasgassen te minimaliseren en consumenten te helpen hun CO2e-uitstoot de komende twee jaar te verminderen. 

Volgens het rapport brengt de elektronicasector jaarlijks miljoenen tonnen CO2 in de atmosfeer, wat overeenkomt met 3% van de wereldwijde uitstoot. 

In dit verband blijkt uit het milieueffectrapport van Swappie dat de koolstofvoetafdruk van een opgeknapte Swappie-smartphone 78% lager is dan die van een nieuwe smartphone. 
Voor de productie van een nieuwe smartphone zijn namelijk waardevolle en schaarse grondstoffen nodig, waarvan de winning vaak aanzienlijke negatieve gevolgen heeft, zowel voor het milieu als op sociaal gebied. 

CO2-uitstotende activiteiten bij het verzamelen van grondstoffen, de toeleveringsketen en de productie genereren emissies die onlosmakelijk verbonden zijn met de levenscyclus van een nieuwe smartphone. 
Anderzijds heeft het circulaire bedrijfsmodel een positief effect op het klimaat: een gereviseerde smartphone stoot het equivalent van 61,5 kg CO2 uit, wat overeenkomt met de koolstofuitstoot die een boomplant gedurende 10 jaar opneemt. 
Met andere woorden, wanneer een klant kiest voor een refurbished toestel, verlengt hij de levensduur van een bestaande smartphone en vermindert hij tegelijkertijd zijn eigen ecologische voetafdruk.
 
Show More
Back to top button
Close
Close