IT-beveiliging: een prioriteit voor de meeste kmo's

Bijna de helft van de Europese kmo's verliest per werknemer minstens 12 werkdagen per jaar door IT-uitval. IT- en beveiligingsondersteuning is een prioriteit voor tweederde van de bedrijven. Voor 44% van hen stijgen de IT-uitgaven.

post-image-3
Uit een onderzoek van Dynabook Europe in samenwerking met Walnut Unlimited (An SMB Guide to Making Hybrid Working Permanent) blijkt dat veel Europese KMO's, waaronder die in België, moeite hebben om de uitdagingen van hybride werken het hoofd te bieden. Zo'n 67% van hen heeft zijn IT-oplossingen nog niet geoptimaliseerd. 

Volgens de studie verliest bijna de helft van de Europese kleine en middelgrote ondernemingen per werknemer ten minste 12 werkdagen per jaar als gevolg van IT-uitval.
Cyberveiligheid, cloud-gebaseerde oplossingen en IT-ondersteuning op afstand behoren tot de topprioriteiten voor IT-investeringen in Europa.

Uit de enquête blijkt ook dat de IT-budgetten in de regio over het algemeen stijgen. 
Slechts 22% van de respondenten meldde een daling van hun IT-budgetten. 

De top drie van prioriteitsgebieden voor IT-investeringen in de komende 12 maanden omvat cyberbeveiligingsinfrastructuur (46%), cloud-gebaseerde oplossingen (46%) en IT-ondersteuning/assistentie op afstand (44%). 
Het uitrusten van werknemers met apparaten is ook een populaire investeringsprioriteit (40%).
"Bedrijven opereren in een complexere IT-omgeving dan ooit tevoren, omdat hybride werken uitdagingen blijft opleveren op het gebied van beveiliging, productiviteit en betrouwbaarheid voor het Europese MKB", zegt Damian Jaume, President, Dynabook Europe GmbH. 

Voor kmo's heeft de overgang van een traditionele desktopomgeving naar een hybride werkmodel heel wat operationele uitdagingen met zich meegebracht: het beperken van de IT-uitvaltijd is voor iets meer dan de helft (51%) van de respondenten een grote uitdaging gebleken. 

Bijna de helft van de Europese kmo's verliest ten minste 7 uur per maand per werknemer door IT-uitval, of 12 dagen per jaar; en slechts 16% van de Europese kmo's gelooft dat ze over voldoende IT-middelen beschikken om hun personeel te ondersteunen. 

Tot slot blijft beveiliging een topprioriteit nu bedrijven worden geconfronteerd met een steeds veranderend landschap van cyberdreigingen. Uit de enquête bleek dat 45% van de Europese kleine en middelgrote ondernemingen beveiliging beschouwt als het moeilijkste IT-element om tijdens de pandemie te beheren. 
Dit was verdeeld over netwerkbeveiliging (24%) en apparaatbeveiliging (21%).
 
Show More
Back to top button
Close
Close