Thales neemt OneWelcome over voor €100 miljoen

De Franse elektronicagigant Thales heeft zijn positie in de cyberbeveiligings- en toeleveringssector versterkt door het Nederlandse softwarebedrijf voor identiteits- en klanttoegangsbeheer OneWelcome over te nemen.

post-image-3
Thales Group heeft de overname aangekondigd van de Nederlandse klantidentiteits- en toegangsbeheerspecialist OneWelcome voor €100 miljoen. 

"OneWelcome's krachtige digitale identity lifecycle management mogelijkheden zullen de bestaande identiteitsdiensten van Thales aanvullen. Het gaat onder meer om veilige provisioning en beheer van geloofsbrieven en know-your-customer-processen", aldus het bedrijf. 
Deze strategische transactie zal Thales in staat stellen het meest uitgebreide identiteitsplatform op de markt te creëren.

OneWelcome, gevestigd in Nederland, is gespecialiseerd in identiteits- en toegangsbeheer voor klanten in de cloud, een expertisegebied waar nu veel vraag naar is op de cyberbeveiligingsmarkt.

"De identiteitscloud van OneWelcome voor externe gebruikers zoals consumenten, zakenpartners en aannemers is een aanvulling op de identiteits- en toegangsbeheeroplossing van Thales en biedt gerichte functionaliteit voor privacy, gegevensbescherming, toegangsdelegatie en beheer van toestemmingsvoorkeuren."

OneWelcome biedt momenteel bescherming voor tientallen miljoenen Europese identiteiten voor toonaangevende organisaties zoals PostNL, RIVM en de Europese Centrale Bank.

Thales zal gebruik maken van de regionale expertise van OneWelcome om tegemoet te komen aan de wereldwijde behoefte aan geoptimaliseerde processen voor identiteitsbeheer en gegevensbescherming. Deze zijn essentieel voor organisaties die actief zijn op gereglementeerde markten en moeten voldoen aan de eisen van wet- en regelgeving, zoals de GDPR. 

OneWelcome is onder meer gespecialiseerd in technologie die gebruikers meer controle geeft over hun informatie en gegevens op alle platforms en in alle toepassingen die ze gebruiken. 

OneWelcome heeft meer dan 100 werknemers en klanten in Europa en groeit met meer dan 30% per jaar. 
OneWelcome zal deel gaan uitmaken van de wereldwijde business unit Digital Identity & Security van Thales. 

Gartner voorspelt dat tegen 2023 maar liefst 72% van de organisaties een geïntegreerd kennismanagementinitiatief zal implementeren². In 2020 was dit percentage nog 40%.

Thales is van plan om tegen 2022 wereldwijd 11.000 mensen aan te werven, waaronder 1.000 cyberbeveiligers.
Show More
Back to top button
Close
Close