Huawei zoekt "jong IT-talent" in België voor zijn "Seeds for the Future"-programma

De 9e editie van het leer- en ontwikkelingsprogramma van de Chinese IT-gigant wil Belgische bètastudenten de kans bieden om te leren van experts van wereldklasse. Inschrijving is nu geopend!

post-image-3
STEM-studenten (Science, Technology, Engineering, Mathematics) aan Belgische universiteiten en hogescholen kunnen zich nu inschrijven voor "Seeds for the Future", het door Huawei gelanceerde internationale leer- en ontwikkelingsprogramma. 
Het programma geeft studenten de kans om meer te leren over de IT-industrie, en omvat sessies over kunstmatige intelligentie, 5G, het internet der dingen, cloud computing en digitale macht. 

Deelnemers krijgen ook leiderschapstraining en (virtuele) rondleidingen door Huawei-campussen. 
"Seeds for the Future" loopt van 29 augustus tot en met 5 september van dit jaar, met afwisselend online cursussen en fysieke rondleidingen. De uiterste datum voor inschrijving1 is 10 augustus. 

Huawei lanceerde het Seeds for the Future-programma in 2011 in Europa. Tot nu toe hebben bijna 12.000 studenten uit de hele wereld kunnen deelnemen aan dit unieke project dat IT-talent uit de hele wereld met elkaar in contact wil brengen. 
Sinds 2014 kunnen ook Belgische studenten deelnemen. De Belgische afdeling wordt gesteund door de Hogeschool PXL, de Universiteit Hasselt en de Vrije Universiteit Brussel (VUB).
 
Niels Vannerom (student Industrieel Ingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel), die vorig jaar aan het programma deelnam, zegt: "Ik heb aan dit project deelgenomen zonder een duidelijk idee te hebben van wat me te wachten stond. Ik ben eigenlijk meer geïnteresseerd in mechanica, maar ik heb besloten deel te nemen aan het programma Seeds for the Future om mijn horizon te verbreden. U maakt kennis met geheel nieuwe technieken en technologieën in een niet-academische sfeer. Alles was zeer ontspannen, met momenten van ontspanning tijdens de online sessies. Ik zou dit programma aanbevelen aan iedereen die aarzelt om de sprong te wagen. U zult onvergetelijke herinneringen opdoen.
 
Naast het individuele programma nodigt het groepsproject "Tech4Good" de studenten uit om technologie te gebruiken om gemeenschappelijke sociale problemen op te lossen. Door dit laatste stimuleren de deelnemers hun creativiteit en kunnen zij hun ondernemersvaardigheden aanscherpen door een gevoel van sociale verantwoordelijkheid te ontwikkelen. 

"Met het "Zaden voor de toekomst"-programma willen we opkomend talent koesteren, maar ook de kloof tussen vraag en aanbod van talent in het digitale tijdperk overbruggen. Met onze opgebouwde expertise en lange ervaring in de IT-sector willen we de nieuwe generatie ondersteunen in hun academische ontwikkeling en vroege carrière," besluit Victor Qian, Country Manager Belux bij Huawei.
 
Show More
Back to top button
Close
Close