Hoe Penneo het aantal klanten in België verdrievoudigt

De Scandinavische groep die gespecialiseerd is in oplossingen voor het elektronisch ondertekenen van documenten, heeft zijn klantenbestand in België sinds oktober 2021 verdrievoudigd. Gautier Garin, Vice President Marketing bij Penneo, analyseert de redenen waarom Belgische bedrijven zich tot het bedrijf aangetrokken voelen.

post-image-3
De Penneo Group is al enkele jaren aanwezig in België en is sinds enkele maanden bezig met een commerciële doorbraak in het land. Gautier Garin, Vice President Marketing bij Penneo, verklaart dit succes door "onze grotere openheid voor nieuwe technologieën dan in sommige andere Europese landen. Bovendien is de aanwezigheid in de hoofdstad van Europa ook interessant uit het oogpunt van zichtbaarheid.

Dit alles overtuigde Penneo ervan meer middelen uit te trekken voor marketing en bedrijfsontwikkeling om het bedrijf meer bekendheid te geven. "Als gevolg daarvan hebben wij het aantal van onze Belgische klanten verdrievoudigd, en hebben wij er nu een veertigtal.
 
Om dit concreet te bereiken, heeft de onderneming een gezamenlijke aanpak met haar klanten opgezet: "Wij betreden de markt met de medewerking van partners die wij van tevoren hebben geïdentificeerd. In België kunnen we Silverfin en Syneton noemen. En natuurlijk met een partnerschap met een nationale eID-toepassing (zoals itsme in België).

Vervolgens proberen we, door onze toegevoegde waarde en service te demonstreren, onze strategische klanten (zoals Fineko of VGD) tot ambassadeurs te maken.

Dit alles vereist uiteraard extra personele middelen. "We hebben een stadium bereikt waarin we een toegewijd en lokaal team nodig hebben. Daarom hebben we net Werner Temmerman aangeworven als Senior Manager België (meer dan tien jaar ervaring in verschillende softwarebedrijven). Vanuit zijn lokale vestiging is hij verantwoordelijk voor de groei van het lokale team, dat momenteel bestaat uit twee salesmensen, een customer adoption manager en een marketing manager," legt Gautier Garin uit.
 
Positieve "covid impact" voor Penneo
 
Het bedrijf is een van de bedrijven die hebben geprofiteerd van de noodzaak een deel van hun activiteiten te digitaliseren. "De crisis heeft ons inderdaad geholpen ons profiel te verbeteren.
De voordelen van deze digitalisering zijn talrijk. "Het bespaart tijd en efficiëntie omdat documenten in minder dan 24 uur worden ondertekend in vergelijking met de tijd die nodig is per post of e-mail. Automatisering maakt het ook mogelijk een reeks documenten door verschillende personen in een bepaalde volgorde te laten ondertekenen. En dankzij de flexibiliteit van het werk en het gebruiksgemak kan de klant vanaf elk apparaat en op elk moment tekenen", legt de specialist uit.

Bovendien "maakt de oplossing van Penneo het mogelijk de operationele kosten voor de goedkeuring en ondertekening van jaarverslagen te optimaliseren, die bijvoorbeeld met 93% kunnen worden verminderd. Voor grote klanten betekent dit een jaarlijkse besparing van enkele miljoenen euro.
De online oplossing biedt ook meer veiligheid omdat alle informatie en documenten op één plaats worden opgeslagen en zichtbaar zijn op een dashboard, in plaats van verspreid te zijn over verschillende mailboxen en mappen.
Om nog maar te zwijgen van de problemen rond de regelgeving voor elektronische handtekeningen, die is ontstaan met de digitale transformatie van bedrijven in de jaren 2010. "Vandaag de dag is deze regelgeving in vele sectoren alomtegenwoordig en complex om de betrekkingen tussen bedrijven onderling, maar ook tussen bedrijven en hun klanten veilig te stellen.

De vooruitzichten voor 2022-2023
 
Digitalisering is in de overgrote meerderheid van de bedrijven goed ingeburgerd. "Het digitaliseren van processen zoals het ondertekenen en opslaan van documenten, identiteitsverificatie of risicobeoordeling wordt steeds gebruikelijker," bevestigt Gautier Garin.
"We willen al onze oplossingen tegen het einde van het jaar kunnen aanbieden, d.w.z. Penneo Sign en Penneo KYC, onze oplossing voor risicobeoordeling.

"Voor 2023 is het onze ambitie om een standaard en erkende oplossing te worden op de Belgische markt in bedrijfssectoren die een hoog niveau van beveiliging en compliance vereisen, zoals auditing, boekhouding en financiële instellingen", besluit de expert. 
 
Show More
Back to top button
Close
Close