“Trend Micro One brengt securitypartners samen om sneller in te spelen op nieuwe noden van klanten”

Voor veel organisaties behoort cybersecurity niet tot de kernactiviteiten, ook al is het een cruciale factor voor de continuïteit van hun business.

post-image-3

Voor veel organisaties behoort cybersecurity niet tot de kernactiviteiten, ook al is het een cruciale factor voor de continuïteit van hun business. Daarom werd onlangs Trend Micro One gelanceerd, een open cybersecurityplatform waar steeds meer partners uit het ecosysteem op aansluiten. Steven Heyde (Regional Director Benelux) en David Moens (Head of Channel & Marketing Belux) van Trend Micro leggen uit wat de waarde is van zo’n samenwerking tussen industriepartners. 

Elke dag wordt cybersecurity ingewikkelder en duiken er nieuwe dreigingen op. Bedrijven moeten alle zeilen bijzetten, maar beschikken vaak niet over de mensen, de kennis en de middelen om hun risico’s voldoende te begrijpen en de impact van een aanval te beperken. “Veel bedrijven hebben het al lastig met de vraag waar ze op cybergebied allemaal risico lopen”, zegt Steven Heyde. “Met Trend Micro One helpen we hen om alles eerst in kaart te brengen en vervolgens de juiste risicoinschatting en beschermingsmaatregelen toe te voegen, zodat ze sneller op risico’s anticiperen en op incidenten kunnen reageren.” 

Bedrijven moeten mee zijn met cybersecurity, ook al is dat niet hun eerste zorg. Ons platform richt zich op een volledig hybride infrastructuur, van endpoint tot cloud, netwerk, mobiel of OT. En voor wie geen kennis en skills in huis heeft, kunnen we samen met onze partners managed services aanbieden.” 

Trend Micro One is een platform dat inhaakt op andere securityoplossingen? Waarom die keuze? 

David: “We beseffen heel goed dat we niet de enige speler in de markt zijn. De voorbije tijd is er een explosie van single point-producten geweest waarbij vendoren als paddenstoelen uit de grond schoten. In het begin hadden klanten wel oren naar al die oplossingen, maar uiteindelijk ga je een auto ook niet met acht verschillende banden of vier koppelingssystemen uitrusten. Aan de andere kant heeft de markt nu geen nood aan securityspelers die alle bestaande oplossingen in een eigen systeem willen vervangen. Ons Trend Micro One-platform zorgt ervoor dat je eerdere investeringen niet moet terugdraaien. Ook wij kunnen bedrijven end-to-end coveren, maar we doen dat als aanvulling op hun huidige verhaal.” 

Steven: “Trend Micro One biedt bedrijven een unified securityaanpak. We beschouwen onszelf niet als een one-stop-shop en willen een open platform zijn voor andere oplossingen die klanten vandaag al gebruiken. Bedrijven kunnen dus zelf beslissen hoeveel oplossingen uit ons portfolio ze toevoegen.” 

Is het platform uniek in z’n soort? 

Steven: “De markt evolueert natuurlijk steeds meer naar een platformaanpak. Maar als je bekijkt hoe open Trend Micro One is, dan mogen we het toch wel bijzonder noemen. Zeker voor klanten die door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Het platform brengt de geavanceerde securityproducten uit ons eigen aanbod en kan aanvullend koppelen met wat de klant vanuit een derde partij gebruikt. Dankzij platformoplossingen en managed services kan je de complexiteit van IT en cybersecurity aanzienlijk verminderen.” 

Wat is de toegevoegde waarde van samenwerken met industriepartners? 

David: “Ook op vandaag zijn de integratoren cruciaal in de “chain” tussen de security-vendor en de eindklant. Het belang van integratoren en partners is dat ze mee kunnen inspelen op de veranderende noden in de markt. Verandering is niet altijd leuk, zeker niet in een land als België dat geen reputatie van early adopter heeft. Het ligt niet in onze aard, maar we hoeven verandering niet als iets negatiefs te zien. Tijdens de pandemie zijn heel wat dingen uit pure noodzaak versneld geïmplementeerd. En ook het stukje change is mee moeten evolueren. Als het dan lukt, zie je dat klanten er wel voor open staan. Het volledige distributiekanaal moet ons mee ondersteunen om in de eindmarkt op die nieuwe behoeften in te spelen.” 

Wat hopen jullie met Trend Micro One te bereiken? 

Steven: Voor mij is Trend Micro One het orgelpunt waarin de verandering in ons portfolio samenkomt. We willen overal aanwezig zijn als strategische securitypartner. Analisten en rapporten, zoals Gartner Magic Quadrant of Forrester Wave, zijn vaak erg lyrisch over Trend Micro, maar nu willen we die plaats ook bij onze partners en klanten claimen. We willen de waarde van het huidige Trend Micro tonen aan eindklanten en partners. We blijven in onze sector natuurlijk wel bekend staan voor onze innovatie en continuïteit. We hebben veel partijen zien komen en gaan, maar Trend Micro staat er nog steeds.” 

David: “Dat is ook één van de redenen waarom ik eerder dit jaar gekozen heb om bij Trend Micro aan de slag te gaan. Sommige organisaties halen snel hoge pieken, maar kennen al even vlug diepe dalen. Dit bedrijf staat met beide voeten op de grond en is een symbool van stabiliteit. Maar nu moeten we de toegevoegde waarde van ons portfolio vertalen naar het dienstenaanbod van onze partners. En dat willen we op een proactieve manier doen, door op basis van de eigenschappen van iedere partner met een uniek verhaal te komen waarbij we onze oplossingen aan een bestaand aanbod kunnen vastklikken. En Trend Micro One past uiteraard perfect in die strategie.” 

Meer info over Trend Micro One

 
 
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close