Bleu Jour lanceert de eerste Europese computer

De Franse computerfabrikant lanceert zijn eerste "made in Europe" computer en verdrievoudigt zijn productie in 2 jaar. In 2021 zullen zo'n 70.000 eenheden worden geproduceerd.

post-image-3
De pc-markt in Europa is in 2021 geëxplodeerd, met een omzet van 67 miljoen dollar.
De IT-sector bevestigt dus zijn groei, gestimuleerd door de pandemie: in 2022 zou het aantal Europese huishoudens dat met een computer is uitgerust meer dan 308 miljoen moeten bedragen.
Dit betekent een penetratiegraad van 87% in Centraal- en West-Europa, en meer dan 90% in Noord-Europa.

Het is in deze context dat de Franse computerfabrikant Bleu Jour zijn eerste "made in Europe" computer lanceert en heeft aangekondigd dat het zijn productie in twee jaar heeft verdrievoudigd, van 20.000 eenheden in 2019 tot meer dan 70.000 eenheden in 2021! 

Het bedrijf biedt, in samenwerking met Intel, een moederbord aan dat in de buurt van Toulouse wordt vervaardigd. Een project dat een nieuwe fase inluidt in de herindustrialisering van de IT-markt in onze contreien. 
"Door de exponentiële evolutie van de computermarkt te observeren, wilden we een alternatief bieden in de wereld van de hightech door ons te onderscheiden van de anderen dankzij een resoluut aantrekkelijker en innoverender design", legt Jean-Christophe Agobert, CEO van Bleu Jour, uit.

De computers van het Franse bedrijf zijn gebaseerd op Intels "Compute Element", een verwisselbare kaart die bestaat uit de processor, de chipset en het geheugen. Dit bord wordt nu in Frankrijk vervaardigd en geassembleerd in een beschermde werkplaats.

Qua ontwerp heeft de computer de vorm van een 12 cm kubusvormige mini PC (KUBB), gemaakt van alternatieve materialen.
"Onze visie is het creëren van hoogtechnologische producten met een subtiele mix van kunstnijverheid, zoals metaalbewerking, schrijnwerkerij, lederbewerking, ...", legt Jean-Christophe Agobert uit.
 
Show More
Back to top button
Close
Close