Salesforce lanceert programma om digitale vaardigheden in bedrijven te stimuleren

Het IT-bedrijf heeft een programma onthuld om organisaties te helpen hun digitale vaardighedenkloof te overbruggen. Oproep voor talent ...

post-image-3
De CRM-specialist lanceert een wereldwijd programma om organisaties die gebruik maken van zijn ecosysteem te helpen hun digitale vaardighedenkloof te overbruggen. 

Met dit talentenprogramma wil het bedrijf de volgende generatie van digitaal talent helpen opleiden, gepersonaliseerde leertrajecten creëren en werknemers in contact brengen met werkgevers.

De afgelopen jaren hebben de meeste bedrijven de digitale transformatie omarmd. Het gebrek aan profielen blijft echter een belemmering voor groei. Nieuwe technologieën vereisen andere kennis en vaardigheden. IDC voorspelt dat Salesforce alleen al verantwoordelijk zal zijn voor 242.600 nieuwe banen in Noord-Europa tegen eind 2026.

"We willen de drempel voor digitale vaardigheden verlagen om nieuwe doelgroepen in staat te stellen de arbeidsmarkt te betreden. Met dit programma willen we ook voorzien in onze eigen wervingsbehoeften met een pijplijn van talent met digitale vaardigheden voor de organisatie in Noord-Europa, onder meer voor de onlangs gelanceerde Customer Success Hub in Amsterdam die klanten in Centraal- en Zuid-Europa bedient", aldus Carmina Coenen, Director International Program Digital Skills voor Noord-Europa.

Het programma is gebaseerd op het 'Trailhead'-platform, dat learning journeys biedt om Salesforce en digitale vaardigheden te ontdekken. 
Salesforce wil ook de samenwerking versterken met organisaties als MolenGeek en BeCode in België, en Techgrounds en Refugeeforce in Nederland. 

"Met dit programma willen we talent nieuwe kansen bieden en het makkelijker maken om hen in contact te brengen met partners en bedrijven die op zoek zijn naar werknemers met digitale vaardigheden. We moeten afstappen van de traditionele silo-benadering en organisaties de instrumenten geven om samen te werken om de digitale vaardigheidskloof te dichten," besluit Carmina Coenen.
 
Show More
Back to top button
Close
Close