Gevolgen van de pandemie voor de transformatie-uitdagingen

HR- en IT-leiders onthullen de obstakels voor een post-pandemische digitale transformatie. Focus op de toegankelijkheid van gegevens en de ervaring van werknemers. Analyse.

post-image-3
Een onderzoek van Workday, de cloud-gebaseerde specialist in financieel management, ontrafelt de impact van de pandemie op de transformatie-inspanningen van drie belangrijke bedrijfsfuncties: Financiën, Human Resources en IT.

De resultaten? Hoewel financiële, HR- en IT-afdelingen het belang van digitaal erkennen, zegt 55% (tegen 48% in de Benelux-landen) dat hun strategie vaak niet aansluit bij het huidige tempo van de bedrijfsbehoeften. 
De digitale kloof wordt dus breder: technologie, processen en cultuur houden geen gelijke tred met de bedrijfsbehoeften. 
In reactie hierop kiezen leiders voor een duurzamere aanpak van de transformatie door prioriteit te geven aan de toegang tot gegevens en de werknemerservaring.

Om de kloof te overbruggen, moeten alle drie de functies zich op het volgende concentreren:

-Financiën: eengemaakte gegevens voor snellere besluitvorming. 

-Human Resources: ervaring van werknemers en ontwikkeling van vaardigheden. Het aantrekken en behouden van talent is een voortdurende strijd, dus bedrijven moeten zich richten op vaardigheden om de werving, het behoud en de werknemerservaring te verbeteren. 

-IT-afdelingen: doorbreken van silo's om automatisering mogelijk te maken. Hoewel CIO's de sleutel tot datagestuurde transformatie in handen hebben, voelen velen zich overweldigd door het tempo van de veranderingen, de beperkingen van legacysystemen en datasilo's - de belangrijkste obstakels voor digitale transformatie. 
Slechts 42% van de IT-leiders heeft vertrouwen in hun vermogen om de cloud in te voeren zonder de beperkingen van het verleden. 
Bovendien vindt de helft van de IT-leiders (50% - tegenover 36% in de Benelux) het moeilijk om de updates van legacysystemen bij te houden, waarbij 59% zegt dat het weken of zelfs maanden kan duren om een geautomatiseerd bedrijfsproces te wijzigen.

"Digitale transformatie is niet langer een keuze, het is essentieel om gelijke tred te houden in een veranderende wereld. Uit het onderzoek blijkt echter dat niet iedereen in hetzelfde tempo versnelt, en bedrijven moeten de kloof dichten om ervoor te zorgen dat hun digitale trajecten gelijke tred houden met de groeiende en veranderende eisen van het bedrijf," zegt Pete Schlampp, Chief Strategy Officer bij Workday. 
 
Show More
Back to top button
Close
Close