De jonge computertalenten van het jaar zijn bekend

Victor Santelé en Michaël Stappers zijn voor één jaar de jonge IT-kampioenen van België. Zij zijn de winnaars van de IT Young Potential Challenge Belgium 2022, een wedstrijd voor IT-studenten en IT-professionals onder de 31 jaar in België en Luxemburg.

post-image-3
Victor Santelé en Michaël Stappers kunnen terugblikken op een jaar als de Belgische kampioenen voor studenten en jonge IT-professionals. Zij zijn de winnaars van de IT Young Potential Challenge Belgium 2022, een wedstrijd voor IT-studenten en IT-professionals onder de 31 jaar in België en Luxemburg. 

De finale van de wedstrijd vond plaats bij Cisco in Diegem met 20 kandidaten. Victor Santelé is bezig met zijn laatste jaar informatica aan de Haute-Ecole Hénallux, terwijl Michaël werkt als cloud engineer bij de NRB IT-groep.
Zij moesten in tien minuten maximaal vijftien vragen beantwoorden. In de eindwedstrijd moesten de 20 beste kandidaten 20 vragen beantwoorden over verschillende onderwerpen uit de IT-sector: netwerken, softwareontwikkeling, kunstmatige intelligentie, computers, enz. De jury bestond uit personeelsleden van de drie bedrijven en uit professoren van universiteiten (Howest, Hénallux, HEPL, Hogent, enz.) en hogescholen (UA, Ugent, VUB, ULiège, KU Leuven, enz.).

De IT Young Potential Challenge Belgium wordt beheerd door het Editx-platform met de steun van technologiebedrijven Cisco, NTT en Spotit. 
Dit jaar namen meer dan 350 IT-talenten deel, waaronder 300 studenten uit alle regio's.

"We breken alle records. Vooral de deelname van studenten was erg hoog, zowel van hogescholen als universiteiten", aldus Hugues De Pra, organisator en Chief Technology and Transformation Officer bij Cisco. 

"Er is veel IT-talent in het noorden en zuiden van het land. Talent dat vaardigheden op het gebied van infrastructuur en software combineert, is bijzonder gewild. Deze wedstrijd is voor alle finalisten een uitgelezen kans om kennis te maken met bedrijven in de sector, voor stages dit academiejaar of daarna, voor een baan bij ons of een van onze partners".

 
Show More
Back to top button
Close
Close