Hoe Barco de hybride werkervaring een boost geeft met ClickShare

8 op de 10 kantoormedewerkers is voorstander van een hybride werkmodel. Maar willen dergelijke modellen productief en succesvol zijn, dan moeten eerst de problemen met de vergaderzaaltechnologie worden aangepakt. De oplossing ligt in de invoering van "bring your own meeting".

post-image-3
Een studie van Barco wijst uit dat hybride werkmodellen, waarbij face-to-face en samenwerking op afstand worden gecombineerd, werknemers het beste van twee werelden moeten bieden - meer tijd om productief en stressvrij van thuis uit te werken.

Maar zoals bij de invoering van elk nieuw werksysteem, zijn er uitdagingen. Willen hybride bedrijfsmodellen productief en succesvol zijn, dan moeten eerst de problemen rond vergaderzaaltechnologie worden aangepakt.

CIO's en IT-besluitvormers moeten eerst bepalen hoe zij ervoor kunnen zorgen dat vergaderruimtetechnologieën op grote schaal door de gebruikers worden aanvaard. 

Volgens de meest recente studie van Barco blijft 70% van de 800 ondervraagde kantoormedewerkers wereldwijd volhouden dat ze liever hun eigen laptop gebruiken dan een systeem in een ruimte. 

Teleurgesteld over de huidige technologie-infrastructuur in kantoren, geeft 65% toe dat ze moeite hebben om verschillende vergaderzalen in te richten, en 48% heeft moeite met het aansluiten van AV-apparatuur zoals schermen, camera's, luidsprekers en microfoons. Alarmerend is dat deze moeilijkheden aan de basis liggen van de stress die 71% van de werknemers tijdens hybride vergaderingen voelt.

Het ziet er dan ook naar uit dat de grootschalige invoering van hybride vergaderingen uiteindelijk zal afhangen van de inzet van een meer inclusieve en intuïtieve vergadertechnologie-oplossing. Een overweldigende 81% van de kantoorwerkers in alle leeftijdsgroepen is het ermee eens dat gebruiksvriendelijke technologie vergaderingen gemakkelijker maakt.

Om te slagen in hun digitale werkplekstrategie zullen bedrijven daarom hybride vergaderingen moeten ondersteunen die net zo naadloos en intuïtief zijn als face-to-face samenwerking. Eén manier om dit te doen is door wat het ClickShare team van Barco een "bring your own meeting" ervaring noemt aan te bieden voor zowel face-to-face als virtuele omgevingen. 

Hiermee kunnen gebruikers vanaf hun eigen apparaat in elke bestaande vergaderruimte of -ruimte videovergaderingen organiseren, eraan deelnemen en inhoud delen met behulp van het conferentieplatform van hun eigen voorkeur.

Draadloze presentatie- en conferentiesystemen, zoals ClickShare, maken gebruik van de kracht van BYOM, waardoor kantoormedewerkers met één klik vanaf hun laptop kunnen deelnemen aan vergaderingen. Door werknemers onmiddellijk te verbinden met het scherm van de vergaderruimte en de bijbehorende audiovisuele apparatuur, stimuleren deze oplossingen de productiviteit en samenwerking door een meer meeslepende, hoogwaardige audiovisuele ervaring mogelijk te maken.

Dankzij de universele compatibiliteit met de meeste ruimtesystemen, apparaten en UC&C-platforms zijn standalone samenwerkingstools zoals ClickShare ook gemakkelijk te integreren in de meeste bestaande vergaderzaalconfiguraties, waardoor gebruikers een veel meer inclusieve en vertrouwde vergaderervaring krijgen.

Oplossingen die klaar zijn voor ondernemingen, zoals ClickShare, zijn IS0 27001-gecertificeerd, beschermen tegen toekomstige cyberdreigingen en maken het mogelijk om gegevens veilig te delen. 
Deze instrumenten garanderen niet alleen online-privacy en -vertrouwelijkheid, maar kunnen nu ook permanente ondersteuning bieden, met garanties tot vijf jaar, alsmede een steeds betere gebruikerservaring, met een steeds groter scala aan functies en functionaliteiten.
 
Show More
Back to top button
Close
Close