Op weg naar "hybride werk"!

De pandemie heeft het einde ingeluid van de face-to-face-cultuur in bedrijven. Deskundigen zijn het erover eens dat de arbeidswereld van morgen een hybride wereld zal zijn. Maar het concept van flexibiliteit op lange termijn blijft niet beperkt tot het ter beschikking stellen van een laptop aan de werknemers!

post-image-3
Zal de wereld van het werk een nieuw evenwicht vinden?
Alle enquêtes die de afgelopen maanden over dit onderwerp zijn gehouden, zijn eensluidend: werknemers willen in de toekomst flexibele en hybride werkmodellen, zo blijkt uit een nieuwe whitepaper van innovaphone. Het witboek over hybride werken belicht de voor- en nadelen van werken op afstand en presenteert oplossingen om dit nieuwe evenwicht te bereiken.

Het dogma van verplichte aanwezigheid op de werkplek - min of meer ingeburgerd in veel Europese landen - is in het voorjaar van 2020 voor het eerst aan het wankelen gebracht. 
De pandemie heeft de situatie radicaal veranderd en de arbeidswereld ingrijpend verstoord. Van de ene dag op de andere heeft een kwart of zelfs een derde van de werknemers op afstand moeten werken. 

Onder de vele voordelen van telewerken is er één die vooral aantrekkelijk zou moeten zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar talent. Dit is op het gebied van aanwerving. 
In tijden van tekorten aan vaardigheden kunnen gekwalificeerde kandidaten gemakkelijker en efficiënter van overal worden aangeworven. Het bereik neemt aanzienlijk toe, en kan wereldwijd zijn, afhankelijk van het bedrijf en de sector. Ten slotte blijkt uit onderzoek dat bedrijven die thuiswerken stimuleren veel aantrekkelijker zijn dan bedrijven die een aanwezigheidsplicht opleggen.
 
Show More
Back to top button
Close
Close