DataCore neemt MayaData over

Verwacht wordt dat de overname de opslagleverancier in staat zal stellen om de ontwikkeling van MayaData's producten te versnellen, en cloud-first organisaties te helpen bij het vereenvoudigen van container workload implementaties.

post-image-3
DataCore heeft de overname aangekondigd van MayaData, het bedrijf achter de ontwikkeling van OpenEBS en MayaStor applicaties, met als doel "het versnellen van container implementaties voor cloud-first ondernemingen door middel van containerised storage".

De overname, waarvan het bedrag niet werd bekendgemaakt, volgt op een joint venture tussen de twee ondernemingen die in januari 2020 werd gesloten. Als onderdeel hiervan heeft opslagleverancier DataCore niet alleen financiering en technologielicenties ter beschikking gesteld, maar ook het containerteam van DataCore overgedragen aan MayaData.

In een tijd waarin meer dan de helft van de IT-organisaties containers implementeert, kan het MayaData-aanbod van DataCore middelgrote en grote organisaties helpen containertechnologie te vereenvoudigen met opslag die speciaal is ontworpen voor de schaalbaarheid, beschikbaarheid, het beheer en de beveiliging van containergebaseerde cloud-native applicaties.

OpenEBS is een Kubernetes container-attached storage-oplossing die bijzonder goed is ontvangen door de cloudgemeenschap en is geadopteerd door de Cloud Native Computing Foundation.
Volgens een recent CNCF onderzoek, "is OpenEBS de meest gebruikte cloud-native opslagsoftware in productie. En niet voor niets, aan het einde van het derde kwartaal van het jaar had OpenEBS meer dan 600.000 fetches per week, een groei van 300% in 8 maanden, terwijl het ook de hoogst gewaardeerde native container storage-oplossing onder Kubernetes-ontwikkelaars was. 

DataCore zei dat het zal blijven ondersteunen en investeren in OpenEBS en zijn gemeenschap, terwijl het de productontwikkeling en de marktadoptieactiviteiten zal versnellen.
Tegelijkertijd zal DataCore een one-stop-shop bieden voor softwaregedefinieerde opslagbehoeften van ondernemingen, waaronder blok-, bestands- en objectopslag. 
MayaData zal op haar beurt profiteren van DataCore's technische expertise, uitgebreide intellectuele eigendom en octrooiportefeuille, verkoopkracht, ondersteunende organisatie en nauwe relaties met DataCore's distributienetwerk.

"Nu MayaData onderdeel is van DataCore, heeft het de technische middelen om sneller een bredere bedrijfsgemeenschap te bereiken, terwijl het voldoet aan de strenge technische eisen van bedrijfsapplicaties," zegt Nick Connolly, CNCF technical lead on storage en chief scientist bij DataCore.

Tot de klanten van MayaData behoren grote merken zoals Bloomberg, Flipkart en Optoro.
 
Show More
Back to top button
Close
Close