SAP lanceert nieuwe oplossing voor de circulaire economie

SAP lanceert "Responsible Design and Production", een nieuwe generatie van "duurzame" toepassingen die deel uitmaken van de overgang naar een circulaire economie.

post-image-3
Nu er regelgeving komt voor duurzame activiteiten, zoals plasticheffingen, wil SAP met zijn nieuwste oplossing 'Responsible Design and Production' merken helpen hun overgang naar een circulaire economie te versnellen. 
En dat is niet voor niets: de nieuwe oplossing is bedoeld om bedrijven meer inzicht te geven in de materiaalstromen binnen hun processen, inclusief het traceren en naleven van snel evoluerende regelgeving, met name op het gebied van productverpakkingen en kunststoffen. 

"De circulaire economie is gebaseerd op drie beginselen: het elimineren van afval en vervuiling, het circuleren van producten en materialen, en het regenereren van de natuur. Digitale oplossingen spelen een belangrijke rol in de overgang naar een circulaire economie door bedrijven in staat te stellen circulaire praktijken in hun hele bedrijfsvoering te integreren," aldus Andrew Morlet, CEO van de Ellen MacArthur Foundation.

Met de nieuwe oplossing van SAP kunnen bedrijven circulariteitsprincipes integreren in hun kernbedrijfsprocessen, afval helpen elimineren en nieuwe waarde ontsluiten door vanaf het begin duurzame producten te ontwerpen. 
Zo zal een manager van een shampoomerk zicht hebben op de volledige levenscyclus van het product, met inbegrip van de verplichtingen inzake uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (EPR) en de belastingen op kunststoffen in verschillende markten. 
Aan de hand van deze informatie kan de merkbeheerder wijzigingen in het ontwerp aanbrengen om de hoeveelheid afval te verminderen en beslissingen nemen over de wijze waarop de kosten van het afvalsysteem kunnen worden verminderd.
 
Show More
Back to top button
Close
Close