Groupe Rocher kiest Google Cloud om zijn digitale transformatie te stimuleren

Het Franse bedrijf heeft een 5-jarige samenwerkingsovereenkomst getekend met Google Cloud. Het doel is duurzame transformatie centraal te stellen in haar innovatie- en groeistrategie.

post-image-3
De Amerikaanse reus Google Cloud en de Groupe Rocher hebben een samenwerkingsovereenkomst voor vijf jaar ondertekend om de digitalisering van de processen van het Franse familiebedrijf te versnellen en zijn strategie van duurzame ontwikkeling dankzij IT te bevorderen.

Dankzij de overeenkomst krijgen merken van Groupe Rocher zoals Yves Rocher, Petit Bateau en Arbonne toegang tot Google Cloud-technologie om hen te voorzien van een veerkrachtige en duurzame infrastructuur.

Groupe Rocher is momenteel bezig met een groot IT-implementatieproject - variërend van API-beheer tot SAP-migratie en gegevensanalyse - om zijn merken te helpen het volledige potentieel van de cloud te benutten en hun initiatieven op het gebied van e-commerce en social selling te ondersteunen.

De groep zal zijn dataplatforms wereldwijd uitrollen, zijn e-commerceplatform moderniseren en data-analyses gebruiken om betere omnichannel customer journeys te creëren. 
Het zal ook een nieuwe veilige aanpak ontwikkelen en is van plan het merendeel van zijn workloads, alsook zijn SAP-toepassingen, naar de cloud te verplaatsen.

De groep zal ook kunnen profiteren van de aanzienlijke investeringen van Google in duurzame energie, zijn recyclingbeleid en het groeiende aandeel van koolstofvrije energie dat wordt gebruikt om zijn infrastructuur van stroom te voorzien. 

"We zien Google Cloud als een echte partner in het bereiken van onze doelstellingen voor innovatie en duurzame groei. We zullen samenwerken om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van onze merken profiteert van de veerkrachtige, innovatieve en betrouwbare cloudtechnologieën en digitale expertise van Google," aldus Stanislas Duthier, CIO van Groupe Rocher.
Show More
Back to top button
Close
Close