Nieuwe oplossingen van Dell Technologies om innovatie op basis van 5G te stimuleren

Het IT-bedrijf lanceert nieuwe telecommunicatieoplossingen om serviceproviders en telecomoperatoren te helpen nieuwe kansen te creëren rond 5G-technologie.

post-image-3
Telecomoperatoren verplaatsen hun IT-infrastructuur nu naar Edge Computing om een ecosysteem van softwareleveranciers te creëren dat de enorme groei van toepassingen en diensten rond 5G kan ondersteunen. 
Een grootschalige toepassing van open computergebruik kan echter moeilijk te implementeren en te beheren zijn.

"Nu servertechnologie op grote schaal wordt ingezet in steeds opener telecommunicatienetwerken, ziet de sector een onmiddellijke en groeiende behoefte aan levenscyclusbeheer op afstand van een sterk gedistribueerde computerstructuur", zegt Dennis Hoffman, senior vice president en general manager van Dell Technologies' Telecom Systems Business. 

Het is in deze context dat de nieuwste software die door Dell Technologies is geïntroduceerd, de implementatie en het beheer van netwerken wil moderniseren.
"Bare Metal Orchestrator telecommunicatiesoftware biedt de breedte en schaal om de inzet en het beheer van honderdduizenden servers in verschillende regio's te automatiseren ter ondersteuning van ORAN- en 5G-implementaties", aldus Dell Technologies.

Bare Metal Orchestrator, het eerste softwareproduct van het bedrijf dat voortkomt uit zijn Project Metalweaver-initiatief, geeft operators de tools om servers te identificeren, ze online te brengen en software uit te rollen, ongeacht hun locatie op het netwerk.  
De technologie bespaart de CSP's weken van configuratiewerk om het netwerk operationeel te krijgen. "De software kan de bedrijfskosten verlagen door het beheer van de levenscyclus van servers te controleren en fouten en de behoefte aan IT-expertise tot een minimum te beperken. Dit betekent tot 57% operationele besparingen voor operators die de Bare Metal Orchestrator-oplossing op hun netwerken inzetten.
 
"Nu 5G-mobiliteit en de Edge in de toekomst centraal komen te staan, werken we nauw samen met Dell Technologies om producten te ontwikkelen waarmee engineers de tijd die ze besteden aan het beheren van duizenden servers op honderden locaties drastisch kunnen verminderen", aldus Quaid Campbell, directeur van network engineering cloud services bij T-Mobile. 

"Oplossingen zoals Bare Metal Orchestrator stellen hen in staat zich te concentreren op het creëren van nieuwe bedrijfskritische diensten, waarbij server provisioning en beheertaken worden geautomatiseerd naar softwaresystemen in plaats van naar technici.

Ondertussen brengt de Dell Technologies Validated for Open vRAN-oplossing van Mavenir en het VMware Telco Cloud Platform meerdere RAN-partners uit de sector samen in een gevalideerde hardware- en softwareoplossing, zodat CSP's hun transformatie naar technologie kunnen versnellen.

"Open RAN wordt nu ondersteund in de referentiearchitectuur van Dell Technologies en maakt deel uit van de Cloud Native-oplossingen met de volledige commerciële inzet van de technologie", zegt John Baker, senior vice president, business development, Mavenir. 

"Aanbieders van telecomdiensten hebben een enorme kans om hun netwerken te moderniseren en 5G-diensten te gelde te maken. Het bouwen van een infrastructuur die Edge-native applicaties kan ondersteunen en schalen zal samenwerking vereisen tussen de toonaangevende technologieleveranciers in het ecosysteem. 
VMware en Dell Technologies zijn van plan hun partnerschap op dit gebied voort te zetten om onze gezamenlijke klanten te helpen profiteren van de nieuwe mogelijkheden die worden geboden door de Edge

De Dell Technologies Bare Metal Orchestrator-oplossing zal naar verwachting in november 2021 beschikbaar zijn.

 
 
Show More
Back to top button
Close
Close